Nicolae Ciucă demisionează, după suspendarea grevei din Educație

Nicolae Ciucă demisionează, după suspendarea grevei din Educație
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Federaţia Sindicatelor Libere din Învăţământ şi Federaţia Sindicatelor din Educaţie "Spiru Haret" au anunțat, luni dimineață, că a fost luată decizia suspendării grevei generale.

Decizia este condiţionată de instituirea, în noua ordonanţă de urgenţă ce ar urma să fie aprobată în şedinţa de Guvern de luni, a principiului potrivit căruia salariul de bază al profesorului debutant/asistentului universitar va fi stabilit la nivelul salariului mediu brut pe economie utilizat la fundamentarea bugetului asigurărilor sociale de stat cunoscut şi care reprezintă 23% din maximumul grilei de salarizare din sistemul public şi de acordarea primei tranşe de majorare salarială (50% din creşterea salarială prevăzută de noua lege a salarizării) de la 1 ianuarie 2024, se menţionează într-un comunicat comun al celor două federaţii sindicale. Totodată, anunțul este unul destul de controversat, în contextul în care nu toți profesorii sunt de acord cu decizia luată de sindicate.

În paralel, premierul Nicolae Ciucă prezidează, pentru ultima dată, o ședință de Guvern, la finele căreia ar urma să își anunțe demisia din funcție. 

Rocada guvernamentală s-ar putea declanșa tot în cursul zilei de luni, iar, foarte rapid, președintele PSD, Marcel Ciolacu, ar urma să fie desemnat premier. Procedura se va desfășura până la finalul acestei săptămâni.

Citit 895 ori Ultima modificare Luni, 12 Iunie 2023 12:33

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.