Protecția Consumatorilor se mobilizează pe litoral

Protecția Consumatorilor se mobilizează pe litoral
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Preşedintele Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC), Horia Constantinescu, a anunţat, luni, la Constanţa, deschiderea Comandamentului "Litoral 2023", serii formate din câte 24 de comisari ai instituţiei urmând să participe timp de trei luni la acţiuni de control.

În Comandamentul "Litoral" vor fi mobilizaţi prin rotaţie, câte o săptămână, toţi cei peste 400 de comisari ai Protecţiei Consumatorilor din ţară, în timpul controalelor ei dispunând de câte un rucsac ce conţine, printre altele, termometru, telemetru, staţie de emisie-recepţie, tabletă.

Potrivit lui Horia Constantinescu, litoralul românesc a devenit o "caşcarabetă", în sensul în care activităţi de alimentaţie publică se desfăşoară în locuri inadecvate şi, totodată, ar trebui ca, prin implicarea autorităţilor locale, staţiunile turistice să fie "recalibrate", în aşa fel încât "să poată răspunde efectiv serviciilor turistice doar anumite zone, alte zone să fie dedicate locuitorilor din arealul respectiv", iar acţiunile de control vor avea la bază intransigenţa.

"Astăzi începe Comandamentul Litoral 2023, acţiune ce, spre deosebire de ceilalţi ani, va grupa colegii comisari din întreaga ţară într-o singură staţiune şi, din această locaţie, se vor deplasa pentru fiecare dintre acţiunile de control în celelalte staţiuni de pe litoralul Mării Negre. Am stabilit, cel puţin în prima serie, o variantă de abordare ce va avea la bază intransigenţa în raport cu operatorii economici", a declarat, într-o conferinţă de presă, reprezentantul ANPC. Conform acestuia, vor fi verificaţi agenţii economici care îşi desfăşoară activitatea pe plajă, pe faleză, o atenţie sporită fiind acordată magazinelor alimentare.

Citit 511 ori Ultima modificare Luni, 12 Iunie 2023 17:05

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.