Se dorește stoparea importurilor de miere și carne din Ucraina

Se dorește stoparea importurilor de miere și carne din Ucraina
Evaluaţi acest articol
(5 voturi)

Florin Barbu, ministrul propus al Agriculturii în Guvernul Ciolacu, a declarat, miercuri, la audieri, că va cere la Bruxelles ca mierea și carnea să fie incluse pe lista cu produse ucrainene pentru care este interzis importul în România.

Comisia Europeană a adoptat, recent, măsuri preventive excepționale și temporare privind importurile unui număr limitat de produse din Ucraina, în temeiul clauzei de salvgardare din Regulamentul privind măsurile comerciale autonome. Pentru aceste produse este interzis importul și este permis doar tranzitul. Măsurile vizează doar patru produse agricole originare din Ucraina și anume grâul, porumbul, rapița și semințele de floarea-soarelui și urmăresc reducerea blocajelor logistice legate de aceste produse în statele din zonă: Bulgaria, Ungaria, Polonia, România și Slovacia.

Florin Barbu a precizat că vrea să ceară UE extinderea listei de produse din Ucraina interzise la import. Pe lângă produsele actuale, el a spus că va încerca să introducă și mierea, carnea și alte priorități ale României, astfel încât "fermierii români să poată să-și comercializeze produsele pe care le produc în România".

Citit 513 ori Ultima modificare Miercuri, 14 Iunie 2023 19:03

2 comentarii

  • postat de marr
    Miercuri, 14 Iunie 2023 22:56
    86.124.200.***
    Alt 'Promitator' ... nici bine nu s-a racit scaunu' dupa Daea ...si apare Urmatorul-Nou Patriot . Mai bine zis papiot .
    Toti sunt pres la 'Brusellu' , numa' el TIGRU . Cand se va duce la 'Brusellu' la WC , le va cere , desigur .
    0
    0
  • postat de Fără import, ajutorul financiar de către UE, se suspendă
    Miercuri, 14 Iunie 2023 22:23
    109.166.133.***
    Cum ar veni, albinele din Ucraina sunt mai harnice și porcii, cresc de două ori mai repede, grânele, se recoltează mai cu folos, toate fiind mai ieftine. . Măi, nu ați înțeles că-n Ucraina aflată în război, energia electrică, gazele, carburantul, este mai ieftin ? Deci, produse mai ieftine ? Oricum,
    0
    0

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.