USR se exprimă pentru formarea unui pol de dreapta

USR se exprimă pentru formarea unui pol de dreapta
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

Congresul USR a votat, în weekend, un mandat pentru constituirea unui pol de dreapta la alegerile din 2024, potrivit unui comunicat de presă al formaţiunii politice. "USR a votat un mandat pentru formarea unui pol de dreapta la alegerile din 2024. 647 de delegaţi au votat pentru mandatul propus de Cătălin Drulă, au fost doar 5 voturi împotrivă şi 48 de abţineri", se precizează în comunicatul Uniunii.

Conform sursei citate, preşedintele USR, Cătălin Drulă, a prezentat o viziune pentru câştigarea alegerilor din 2024 de către un pol al forţelor de dreaptă şi 10 principii care să stea la baza unui program de guvernare. "Principalele angajamente pe care liderul opoziţiei le-a menţionat pentru 2024 sunt: investirea banilor publici în educaţie, eliminarea privilegiilor, tăierea cheltuielilor inutile ale statului, reconstrucţia statului pe bază de onestitate şi performanţă, protejarea mediului şi investiţii în energia verde", se menţionează în comunicat.

În plus, s-a stabilit ca programul de guvernare să fie realizat "printr-un proces de largă consultare în societate", pornind de la reformele şi investiţiile din PNRR şi de la principiile liberalismului modern.

Invitat la eveniment, preşedintele PMP, Eugen Tomac, a declarat că USR a devenit cea mai mare ameninţare pentru partidele "învechite în rele", care vor stabilitate ca "să fure în linişte", de aceea partidul are în faţă o mare provocare, aceea de a salva onoarea dreptei şi de a da semnalul unităţii pentru toţi cei ce vor o Românie "în care să ne creştem copiii în linişte şi pace". Totodată, el a menționat că preşedintele Klaus Iohannis lasă, după ultimul mandat, o ţară "predată la cheie PSD".

Citit 373 ori Ultima modificare Duminică, 18 Iunie 2023 15:44

2 comentarii

  • postat de Mir
    Luni, 19 Iunie 2023 15:57
    5.13.234.***
    Au mai încercat ei să pr0stească românii prin circul, bufoneriile, incompetența, NIMICUL lor...
    Mai țineți minte când era US(S)R în aliențuri "succesuri" cu "NOUL?" PDL(PNL)...!??

    Ăștia, US(S)R au adus circul, g0lănia în politică, g0l@nia aia cu vuvuzele, boxe și care-i mai taregn gură...că, de
    0
    0
  • postat de marr
    Duminică, 18 Iunie 2023 21:32
    86.124.200.***
    Da' Repede-Repede ...Voturi !
    Luati o coala de hartie si dati-i drumu' la scris Proiecte ...aduceti bani din Fondurile Europene ...DACA VRETI VOTURI !
    Terminati cu prosteala si şarlataneala .
    0
    0

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.