Mai mulți bani de la stat pentru decontarea analizelor medicale

Mai mulți bani de la stat pentru decontarea analizelor medicale
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Şeful serviciului Relaţii cu Asiguraţii şi Presa al CNAS, Larisa Mezinu, a anunţat, vineri, că toate categoriile de vârstă începând cu doi ani vor avea acces, de sâmbătă, 1 iulie, o dată pe an, la servicii şi analize medicale de prevenţie şi investigaţii, menţionând că o parte dintre acestea vor avea o valoare peste cea de plafon.

Ea a adăugat că persoanele de 40 de ani şi peste această vârstă se pot prezenta pentru astfel de analize medicale anuale la furnizorii de servicii medicale aflaţi în relaţii contractuale cu CNAS, peste valoarea de plafon. "Deci, nu va mai exista să primească acel răspuns că nu mai avem bani, s-au terminat banii. La fel, femeile însărcinate - monitorizarea acestora se va realiza peste valoarea de plafon şi biletele de trimitere Monitor 7 pentru cele şapte boli importante vor rămâne în continuare peste valoarea de plafon, atât investigaţia - analiza de laborator, cât şi de înaltă performanţă, radiologie, medicina nucleară. În acea valoare de plafon sperăm să reuşim să acordăm şi să acoperim nevoia de analiză de prevenţie pentru celelalte categorii de vârstă", a explicat reprezentanta CNAS.

Mezinu a adăugat că, începând de anul viitor, CNAS îşi propune să-i stimuleze financiar pe medicii care pun accent pe prevenţie. "Suntem foarte atenţi la datele pe care le vom colecta ca urmare a implementării acestor noi servicii medicale. Începând cu anul viitor, ne propunem să bonificăm, să stimulăm financiar medicii care pun accent pe prevenţie, care discută, informează, educă pacientul în schimbarea stilului de viaţă şi adoptarea unuia sănătos”, a mai spus Mezinu.

Citit 584 ori Ultima modificare Vineri, 30 Iunie 2023 17:14

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.