Premierul dezminte renunțarea la facilitățile din IT

Premierul dezminte renunțarea la facilitățile din IT
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Premierul Marcel Ciolacu a declarat, luni, că nu a existat și nu va exista nicio discuție de scoatere a facilităților angajaților din IT, catalogând drept o minciună și o dezinformare acest scenariu. Pe de altă parte, liderul PSD a vorbit despre eliminarea treptată a unor facilități fiscale în construcții și agricultură. "Nu a existat și nu va exista nicio discuție de scoatere a facilităților de la IT. Este o minciună și o dezinformare faptul că cineva a luat în discuție așa ceva. IT-ul are o scutire la impozitul pe venit. Nu va exista discuția de scoatere a acestei facilități și nici nu a existat, ca să fie foarte clar", a declarat premierul Marcel Ciolacu, la Forumul de afaceri franco-român.

"La construcții și agricultură există facilități în funcție de venit - acolo avem facilități în ceea ce privește atât impozitul pe venit, dar și CASS, care înseamnă sănătate. Vrem sănătate, dar nu încasăm. Nu vom lua o măsură până nu ne așezăm cu toți actorii la masă. Mai mult, avem un jalon în PNRR pe care dacă nu-l îndeplinim, pierdem bani și pierdem reforme, pe care eu mi-l asum, nu am cea mai mică reținere, în care se spune că treptat până în 2026 vom scoate aceste facilități. Nu știu dacă vom scoate facilitatea anul acesta", a adăugat Ciolacu, arătând că, în acest sens, vor fi discuții cu ministrul Finanțelor și în coaliție și apoi se va lua o decizie.

În plus, premierul a declarat că sunt excepţii la Codul Fiscal de aproximativ 74 de miliarde de lei, lucru total anormal și că Ministerul de Finanțe face în prezent o analiză. "Trebuie să revenim la un climat concurenţial egal în România. S-a terminat perioada excepţiilor peste excepţii", a mai afirmat şeful Executivului.

Citit 471 ori Ultima modificare Luni, 03 Iulie 2023 16:11

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.