Se reiau lucrările la Canalul Siret - Bărăgan

Se reiau lucrările la Canalul Siret - Bărăgan
Evaluaţi acest articol
(7 voturi)

Proiectul privind sistemul de irigaţii este unul ambiţios, cu o sumă alocată de 1,5 miliarde de euro, o parte din proiecte fiind în faza de proiectare sau de construcţii montaj, a declarat luni, ministrul Agriculturii, Florin Barbu, care a anunţat că în martie 2024 vor începe lucrările la următorii 18 kilometri din Canalul Siret - Bărăgan.

"Din păcate, am părăsit Agenţia Naţională de Îmbunătăţiri Funciare atunci când a fost schimbare politică.(...) Doi ani de zile, şi spun din păcate, a fost o stagnare totală în dezvoltarea şi investiţiile din sistemele de irigaţii din România. După doi ani, aceste investiţii şi-au reluat cursul şi sunt în implementare", a spus Florin Barbu, la Congresul Fermierilor.

Totodată, acesta a menţionat că, în momentul în care a plecat din funcţia de director general al ANIF, fusese lansat în achiziţie publică proiectul privind continuarea Canalului Siret - Bărăgan, faza de proiectare pentru următorii 18 km, însă conducerile de la acea vreme, atât de la Ministerul Agriculturii, cât şi cea de la Agenţia Naţională de Îmbunătăţiri Funciare, au anulat licitaţia care era 99% finalizată.

Citit 3529 ori Ultima modificare Luni, 03 Iulie 2023 17:09

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.