Condiții inumane la mai multe azile de bătrâni din Ilfov

Condiții inumane la mai multe azile de bătrâni din Ilfov
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

O operațiune de amploare a Poliției Române și DIICOT a avut loc marți, cu descinderi la trei azile pentru persoane vârstnice din județul Ilfov. Potrivit IGPR, aproximativ 100 de persoane erau ținute în condiții inimaginabile, flămânde și fără îngrijire medicală, de două grupuri infracționale, iar două instituții publice cu responsabilităţi în domeniul asistenţei sociale şi protecţiei copilului sunt vizate de anchetă. Locuitorii din Voluntari au povestit că bătrânii stăteau dezbrăcați la gardul centrelor și cerșeau bani sau mâncare trecătorilor.

Potrivit IGPR, 26 de suspecți au fost duși marți la audieri în acest dosar privind tratamente inumane ori degradante la care erau supuse persoanele adulte încadrate în grad de handicap. Oamenii au fost exploatați prin constrângere și violență, prin muncă neremunerată, erau lăsați flămânzi și supuși unor tratamente degradante și inumane, a precizat comisarul-șef de poliție Georgian Drăgan.

Mai multe ambulanțe și medici de la Spitalul Floreasca au ajuns la căminele sociale pentru a-i ajuta pe bătrâni, a declarat și Bogdan Toma, ofițer DSU, iar 56 de bătrâni găsiţi în condiţii inumane în cele trei azile din Voluntari au fost transportaţi de echipajele SMURD la spitale, pentru a primi îngrijiri medicale, au anunţat, marţi, reprezentanţii Poliţiei, citați de Agerpres. "Din fericire, doar patru persoane au avut nevoie de continuarea tratamentului într-o unitate spitalicească şi au rămas internate. În continuare, colegii mei, atât pompierii SMURD, cât şi medicii şi asistentele din cadrul UPU SMURD - Floreasca, sunt la locaţie şi acordă îngrijirile medicale primare celor care au nevoie", a adăugat Bogdan Toma.

Citit 520 ori Ultima modificare Marți, 04 Iulie 2023 16:57

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.