Solicitare de regândire a Programului „Tomata”

Solicitare de regândire a Programului „Tomata”
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Alianța pentru Agricultură și Cooperare, una dintre cele mai mari organizații ale fermierilor, a transmis o scrisoare ministrului Agriculturii, Florin Barbu, căruia îi cere să rezolve de urgență o listă de probleme arzătoare, printre care și solicitarea de modificare a Programului "Tomata".

"Situația actuală, în care legumicultori din Matca, județul Galați, își comercializează producția de roșii la numai 50 de bani pe kilogram, arată că este nevoie de o regândire a programului. Sprijinul oferit fermierilor nu trebuie să denatureze piața, ci, dimpotrivă, să asigure accesul românilor la legume sănătoase, proaspete, tot timpul anului, la un preț corect în raport cu investiția și munca producătorului român. Susținem eficientizarea programului de ajutor de minimis pentru cultura de legume cultivate în spații protejate și considerăm că o consultare largă cu producătorii va oferi soluțiile ce se impun", se arată în scrisoarea fermierilor.

Ajutorul de minimis "Tomata 2023" este stabilit la un cuantum de 3.000 euro/ beneficiar eligibil, cu o suprafață minimă de 1.000 de metri pătrați de solar sau seră și care valorifică minimum trei kilograme de roșii pe metru pătrat.

Citit 367 ori Ultima modificare Joi, 06 Iulie 2023 16:55

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.