Nicușor Dan: „În multe domenii, instituțiile de control nu există”

Nicușor Dan: „În multe domenii, instituțiile de control nu există”
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Primarul Capitalei, Nicuşor Dan, consideră că în România ''în multe domenii, statul nu există, legea nu există, instituţiile de control nu există'', afirmaţia fiind făcută în contextul anchetei privind tratamentele inumane aplicate unor persoane vârstnice şi cu dizabilităţi în mai multe azile din Ilfov.

"În multe domenii se mimează statul de drept, una este realitatea şi alta este realitatea din hârtiile cu care toată lumea se acoperă. O banalizare a ilegalităţii. O complicitate cu ilegalitatea pe care o vedem la politicieni care legalizează ilegalitatea, la părţi din presă care ignoră voit ilegalitatea, dar şi la oamenii simpli care-l aprobă pe cel care a furat, dar a şi făcut", a menționat, duminică, Nicuşor Dan, într-o postare pe pagina sa de Facebook.

El apreciază că ceea ce s-a întâmplat reprezintă "un atac la demnitatea umană" şi toţi cei vinovaţi ar trebui să fie pedepsiţi. "Mult mai important, cred eu, este ca noi toţi să conştientizăm, în urma acestei tragedii, imaginea de ansamblu", a mai scris primarul Capitalei, arătând că tragedia ar trebui să declanşeze în conştiinţa fiecăruia "o trezire din banalizarea ilegalităţii".

În context, trebuie menționat că premierul Marcel Ciolacu a convocat, duminică, o întâlnire de lucru cu mai mulţi miniştri şi şefi de instituţii, în urma anchetei privind cazul bătrânilor torturaţi în azile. Potrivit unui comunicat al Guvernului, la discuţii au fost chemați ministrul Muncii, Marius Budăi, ministrul Justiţiei, Alina Gorghiu, ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, ministrul Dezvoltării, Adrian-Ioan Veştea, secretarul de stat în MAI, Bogdan Despescu, precum şi reprezentanţi ai ANSVSA, ANPC şi ai Inspecţiei Sanitare de Stat.

 

Citit 448 ori Ultima modificare Duminică, 09 Iulie 2023 15:10

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.