Sindicatele din industria alimentară amenință cu proteste

Sindicatele din industria alimentară amenință cu proteste
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Consiliul Naţional al Federaţiei Naţionale a Sindicatelor din Industria Alimentară - Sindalimenta condamnă intenţia Guvernului de eliminare a facilităţilor fiscale acordate angajaţilor din industria alimentară şi agricultură, se arată într-un comunicat de presă transmis, duminică, Agerpres și amenință cu ample acţiuni de protest.

Sindicaliştii reamintesc că deficitul comercial cu produse alimentare al României a urcat anul trecut la peste 5,6 miliarde de euro, ceea ce a reprezentat o creştere cu 20% faţă de 2021. "Aceste statistici ar trebui să dea de gândit noului guvern, dar sectorul industriei alimentare nu pare a fi o prioritate pentru acesta. În timp ce pentru sectorul IT, atât premierul Ciolacu, cât şi fostul premier Ciucă s-au grăbit să dea asigurări că nu se va umbla la facilităţile fiscale acordate angajaţilor de mai bine de 20 de ani, industria alimentară şi agricultura românească sunt din nou abandonate", subliniază reprezentanţii Sindalimenta.

Premierul Marcel Ciolacu a afirmat că se face o analiză cu privire la restructurarea facilităţilor fiscale anunţată de ministrul Finanţelor, Marcel Boloş, referitor la sectoarele construcţiilor şi IT, subliniind că nu vor fi luate decizii "pripite".

Citit 525 ori Ultima modificare Duminică, 09 Iulie 2023 17:03

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.