Marian Neacșu a preluat interimatul la Ministerul Muncii

Marian Neacșu a preluat interimatul la Ministerul Muncii
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Demisia lui Marius Budăi din funcţia de ministru al Muncii reprezintă un gest de onoare, a declarat, joi, premierul Marcel Ciolacu, în debutul şedinţei de Guvern. "Este evident că, la şedinţa de Guvern de astăzi, cel mai important subiect este situaţia din sistemul de protecţie a bătrânilor şi a persoanelor cu dizabilităţi. Este cât se poate de clar, evident, că, dintr-un cumul de factori care ţin atât de stat, cât şi de zona privată, activitatea de protecţie a persoanelor vârstnice şi vulnerabile s-a îndepărtat dramatic de scopul său iniţial. Am văzut, din păcate, în ultimele zile, prea multe situaţii care probează că această activitate a devenit o afacere cinică în care se urmăreşte profitul cu orice preţ, deseori chiar prin suferinţe crunte provocate seniorilor noştri. Am văzut dezvăluiri ale presei care denotă că nu mai există niciun gram de empatie, de compasiune cu soarta unor oameni pe care viaţa i-a lovit atât de crud", a afirmat prim-ministrul și a adăugat că "aşa ceva se va sfârşi, oricât de multe şi de dure schimbări" vor trebui făcute.

"Am avut astăzi de dimineaţă o discuţie cu domnul ministru al Muncii, Marius Budăi, care m-a anunţat despre decizia de a-şi depune demisia, la finalul acestei şedinţe. Din punctul meu de vedere, este un gest de onoare pentru care îi mulţumesc şi sunt convins că aceasta este reacţia firească a unui decident politic într-o asemenea criză, este reacţia firească în orice democraţie consolidată a Europei", a precizat Marcel Ciolacu.

Premierul a anunţat că rezultatul preliminar al verificărilor pe care le-a solicitat la nivel naţional arată că, după controlarea a 1.100 de astfel de centre, 13 au fost închise. "Aş dori să le cer autorităţilor să nu picăm în cealaltă extremă şi să facem uz de zel. Nu cred că amendând cu zeci de milioane pentru că ai găsit trei lămâi mucegăite se va schimba ceva de fond cu aceste controale", a transmis şeful Executivului.

Totodată, s-a anunțat că vicepremierul fără portofoliu Marian Neacşu va asigura interimatul la conducerea Ministerului Muncii, în urma demisiei lui Marius Budăi, urmând ca săptămâna viitoare să fie numit un nou ministru, au precizat, joi, surse guvernamentale. Conform surselor citate, premierul Marcel Ciolacu agreează numirea unei femei ca nou ministru al Muncii. În discuţie ar fi avute în vedere cinci persoane, una dintre ele fiind deputata social-democrată Simona Bucura Oprescu, potrivit Agerpres.

Citit 471 ori Ultima modificare Joi, 13 Iulie 2023 17:28

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.