Grupul UMB a câștigat și prima secțiune din Autostrada "Unirii"

Grupul UMB a câștigat și prima secțiune din Autostrada "Unirii"
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Cea mai prolifică asociere de constructori români - grupul UMB - a fost desemnată câștigătoare la licitația pentru proiectarea și execuția secțiunii 3 din Autostrada A8, tronsonul Leghin - Târgu Neamț fiind practic primul care va intra în execuția propriu-zisă a deja celebrei Autostrăzi a "Unirii" (A8), care va lega Moldova de Transilvania.

Astfel, asocierea SA&PE Construct SRL - Spedition UMB SRL - Tehnostrade SRL a fost desemnată câștigătoare la licitația pentru proiectarea și execuția acestei secțiuni, la o valoare ofertată de 1,56 miliarde de lei, față de cei circa două miliarde estimați la licitație. Lucrările, cu bani europeni din PNRR, vor trebui finalizate complet în 2026, altfel nu vor beneficia de finanțarea alocată, conform hotnews.ro.

Dacă va semna contractul, UMB va avea la dispoziție șase luni pentru proiectare și 24 de luni pentru construcția celor 29,91 de kilometri ai acestei secțiuni, inclusiv 13 poduri, 11 pasaje, două viaducte, două noduri rutiere, patru spații de servicii și un centru de întreținere și coordonare.

Altfel, primele două tronsoane ale A8 Târgu Mureș - Iași - Ungheni au fost scoase la licitație încă de la finalul anului trecut. Cele două tronsoane sunt: secțiunea I Târgu Mureș – Miercurea Nirajului și legătură la Autostrada A3 - 24,4 kilometri (inclusiv drumul de legătură în lungime de 2,4 kilometri) și această secțiune 3.

În plus, UMB (împreună cu celelalte entități din grup - SA&PE și Tehnostrade) construiește în acest moment toate cele zece tronsoane din Moldova cuprinse în PNRR pentru Autostrada "Moldovei" A7, circa 250 de kilometri, de la Buzău la Pașcani.

Citit 465 ori Ultima modificare Joi, 20 Iulie 2023 17:08

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.