Darius Vâlcov ar putea fi adus în România

Darius Vâlcov ar putea fi adus în România
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Curtea de Apel din Napoli a dispus, joi, predarea lui Darius Vâlcov, fost primar al municipiului Slatina şi ministru al Finanţelor, autorităţilor competente ale României, a anunţat ministrul Justiţiei, Alina Gorghiu.

"Astăzi, Curtea de Apel din Napoli a dispus predarea lui Darius Bogdan Vâlcov autorităţilor competente ale României, în executarea mandatului european de arestare emis la 3 mai 2023 de către Tribunalul Bucureşti în dosarul penal referinţa 2018/2015, pentru executarea pedepsei de 6 ani închisoare aplicată acestuia prin sentinţa 74 din 8 februarie 2018, pronunţată de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a României, devenită executivă în urma deciziei penale a aceleiaşi Înalte Curţi 38/2 mai 2023, pentru infracţiunile de trafic de influenţă şi spălare de bani săvârşite în România în perioada 2009-2013", a transmis Alina Gorghiu.

Totuși, potrivit ministrului Justiției, hotărârea nu este definitivă şi poate fi atacată cu recurs în termen de 5 zile, la Curtea de Casaţie a Italiei.

Conform cotidianului online napolitoday.it, ”Darius Bogdan Valcov, ex ministro delle Finanze della Romania, era ricercato in tutto il mondo”, articol cu acest subiect, publicat în luna mai.

 

Citit 2306 ori Ultima modificare Joi, 20 Iulie 2023 23:38

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.