Marcel Ciolacu: Nu e normal TVA de 5% la cluburi

Marcel Ciolacu: Nu e normal TVA de 5% la cluburi
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Premierul Marcel Ciolacu a declarat, vineri, că România a convenit în negocierile cu Comisia Europeană ca TVA-ul diferențiat la alimente și medicamente să rămână la cota de 9%, însă a arătat că sunt prea multe excepții în România, în contextul discuțiilor despre majorarea unor taxe și impozite.

”Nu putem veni cu șapte tipuri de TVA. Am convenit că 9% rămâne mâncarea, medicamentele, protezele. De ce la cluburi e 5% TVA? E normal acest lucru? Sunt mult prea multe excepții în România, nu l-a spus doar Comisia, ci toate forurile europene. Ce vrem, să intre România într-un colaps. O să explic foarte clar de ce trebuie făcut acest lucru, după ce voi lua decizia”, a declarat Ciolacu.

Conform G4Media, PSD și PNL negociază în prezent un mega-pachet de măsuri fiscale, creșteri de taxe și impozite, care ar urma să fie aplicate fie de la 1 august, fie de la 1 septembrie, pentru a acoperi gaura bugetară de câteva zeci de miliarde de lei și pentru ca România să se încadreze în deficitul negociat cu Comisia Europeană.

Citit 389 ori Ultima modificare Vineri, 21 Iulie 2023 12:48

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.