Încă o dată, promisiuni de investiții masive în sistemul sanitar

Încă o dată, promisiuni de investiții masive în sistemul sanitar
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Copiii şi aparţinătorii lor transferaţi de urgenţă la Spitalul Clinic de Urgenţă pentru Copii "Marie Curie" de la Spitalul "Nicolae Robănescu", unde a izbucnit un incendiu, vor fi mutaţi înapoi, iar aparatura va funcţiona alimentată provizoriu de un generator, pentru a-şi putea continua programul de recuperare şi tratament, a declarat, miercuri, premierul Marcel Ciolacu.

Şeful Executivului şi ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, au vizitat Spitalul "Marie Curie". "Este evident faptul că astăzi nu se poate aduce un alt transformator, va putea intra în funcţiune un generator şi atunci copiii vor putea veni în program normal la recuperare şi tratament. (...) Toţi copiii vor fi mutaţi înapoi. (...) Îi vom transfera după ce va exista alimentare cu curent. Sunt ferm convins că vom găsi, împreună, la Ministerul Sănătăţii, o companie, o echipă care să remedieze ferestrele. Un singur salon a fost afectat, cât de cât. Restul - haideţi să lăsăm ancheta. Evident că transformatorul a fost achitat de către spital, dar e operat de distribuitor, era în garanţie, era nou... Sunt ferm convins că aceia care sunt abilitaţi să facă această anchetă o să vină cu lămuriri. Mi-aş dori foarte mult să fie într-o perioadă mai mult decât rezonabilă", a afirmat, cu această ocazie, Marcel Ciolacu și a mulţumit personalului medical care a acţionat pentru transferul în siguranţă al persoanelor afectate de incendiu.

Totuși, transformatorul din curtea Spitalului ”Nicolae Robănescu” din Bucureşti, care a explodat şi a provocat un incendiu, era în garanție, fiind instalat în octombrie 2022, lucru arătat și de cei doi oficiali ai Guvernului. După ce jurnaliștii au subliniat că situații similare privind instalațiile electrice există în mai toate spitalele din România, Ciolacu a susținut că va fi făcut „un plan de acţiune în privinţa spitalelor”, iar „în perioada următoare se va investi masiv în sistemul de sănătate”. „Ăsta este sistemul public în acest moment. De aceea avem aproape 5 miliarde de euro pentru investiţii. Chiar o să le analizăm foarte bine zilele acestea şi cele unde nu au pornit procedurile, ca să nu pierdem proiectele, le mutăm de pe PNRR pe BEI, astfel încât tot ceea ce ne-am propus, cele 49 de proiecte, să se regăsească fie prin PNRR, fie prin Banca Europeană de Investiţii”, a mai afirmat premierul.

În context, trebuie arătat că peste 100 de copii au fost transferaţi de la Spitalul "Nicolae Robănescu" la Spitalul "Marie Curie" în urma unui incendiu. ”Ei sunt în stare bună şi aşteaptă să se mute înapoi cât mai repede”, a declarat, ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila.

Citit 495 ori Ultima modificare Miercuri, 26 Iulie 2023 17:33

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.