Un posibil „reviriment” al șomajului în agricultură

Un posibil „reviriment” al șomajului în agricultură
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Eliminarea facilităților pentru munca în agricultură va avea repercusiuni, a avertizat senatorul gălățean George Scarlat, președintele Comisiei pentru agricultură, industrie alimentară şi dezvoltare rurală din Senat. Acesta a criticat o posibilă revenire a impozitării pe muncă în agricultură, construcții și IT, discutată în coaliție, potrivit portalului agrointel.ro. 

”Vor exista pe termen scurt repercusiuni dacă va fi introdusă din nou creșterea impozitării muncii în aceste domenii”, a spus George Scarlat. Senatorul liberal a făcut referire și la o posibilă scădere a banilor colectați la buget dacă va crește impozitarea în agricultură și construcții deoarece în aceste domenii se va ajunge la șomaj. ”În prima etapă vor fi 20% din persoane care vor ajunge să obțină șomaj și în fapt o cheltuială tot a statului”, a spus George Scarlat pentru cotidianul ”Gândul”.

Președintele Comisiei pentru agricultură, industrie alimentară şi dezvoltare rurală din Senat susține că aplicarea facilităților fiscale în agricultură a reprezentat o măsură stabilizatoare a forței de muncă, eliminarea acesteia crescând riscul creșterii șomajului, dar și al exodului angajaților.  

”Românul, cel care își dorește să muncească, nu a mai fost atât de încântat și mă refer aici strict la industria alimentară și agricultură, să meargă în afară, fie și sezonier, pentru că i-a crescut salariul cu aproximativ 300 și ceva, aproape 400 lei, ajungând la un 2.362 lei minim net în mână, față de 1.800 lei aproximativ, cât era salariul minim”, a punctat George Scarlat. Acesta a completat că, în fapt, sarcina fiscală, scăzând pentru angajator, a mers ca sprijin direct la angajat.

Citit 368 ori Ultima modificare Joi, 27 Iulie 2023 18:53

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.