ANSVSA se ”încaieră” cu ANPC

ANSVSA se ”încaieră” cu ANPC
Evaluaţi acest articol
(5 voturi)

Autoritatea Națională Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (ANSVSA) a răspuns, luni, criticilor lui Horia Constantinescu, printr-o scrisoare publică. Șeful Protecției Consumatorilor criticase anterior lipsa de reacție a autorităților în privința comercianților din Satul de Vacanță din Mamaia. ”Ajungem pentru a 4-a oară în Satul de Vacanță. De ce? În continuare acolo se gătește pe trotuar. Pare că suntem singura autoritate care observăm acest lucru. Momente în care angajații celor cărora a 4-a oară le oprim activitatea s-au hotărât să dea naștere unei revolte populare. Au strâns lângă ei parte din opinia publică, cei care cred că pot mânca mâncare gătită aproape pe trotuar fără să pățească nimic”, a transmis, printre altele, Horia Constantinescu. 

ANSVSA susține în scrisoarea adresată lui Horia Constantinescu prin Direcția Sanitar-Veterinară din Buzău că a primit criticile șefului ANPC cu ”consternare”, numind declarațiile lui ”iresponsabile, jignitoare și cu profund dispreț față de legislația europeană și națională”. Direcția Sanitar- Veterinară mai transmite că ”inspectorii ANSVSA sunt specialiști cu mulți ani de experiență teoretică și practică cu foarte lungi perioade de instruire specifică intensă, toate acestea anulate total aberant de către dvs. într-o singură propoziție strâmbă și stearpă, motiv pentru care noi nu vă permitem niciun afront la probitatea profesională a colegilor”.

Totodată, ANSVSA îl acuză pe Horia Constantinescu de acțiuni de PR. ”Prin urmare vă solicităm ca strategiile dvs. personale și de PR să vi le exersați fără nicio legătură directă sau indirectă cu ANSVSA, în mediile care vă permit asta”, a mai transmis instituția.

Citit 643 ori Ultima modificare Luni, 07 August 2023 17:53

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.