Marcel Ciolacu îl inspiră la patetism pe Rareș Bogdan

Marcel Ciolacu îl inspiră la patetism pe Rareș Bogdan
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Măsurile fiscale pe care trebuie să și le asume Guvernul creează tensiuni în interiorul Coaliției, iar liderii PNL și PSD nu reușesc să ajungă la un consens, potrivit hotnews.ro. Taxarea suplimentară a proprietăților a căror valoare depășește 500.000 de euro este noul măr al discordiei între PNL și PSD.

După discuțiile fără decizii clare ale Coaliției, prim-vicepreședintele PNL, Rareș Bogdan, l-a atacat pe Marcel Ciolacu și a spus că liberalii nu se închină președintelui PSD. „Condiționarea aceasta indusă voluntar, în mod evident repetat, mie îmi sună ca o amenințare sau, mai clar, ca un șantaj direct! Dacă poporul român nu acceptă să facă ce vreau eu, dacă Partidul Național Liberal îmi contestă măsurile economico-fiscale, voi declanșa alegeri anticipate în România! Marcele, nu ești nici Mihai Viteazul, nici Ștefan cel Mare și nici Alexandru Ioan Cuza, adică niște oameni de stat care au intrat în conștiința și istoria românilor și a României, ci ești doar președintele trecător al PSD. (...) PNL nu se închină și nu se apleacă în fața ta, Marcel Ciolacu! Orice amenințare și presiune asupra noastră, a liberalilor, va întâmpina o poziție fermă și asumată a conducerii Partidului Național Liberal”, a declarat Rareș Bogdan, la Digi24.

Rareș Bogdan mai spune că PNL „nu este obligat să accepte propunerile de majorare a taxelor și impozitelor care ar afecta grav mediul de afaceri românesc” și au generat deja o mare neliniște în rândul cetățenilor români. ”Este cel mai grav atac la proprietate de la Iliescu încoace!”, a mai spus europarlamentarul liberal.

Atacul public al prim-vicepreședintelui PNL vine după ce Marcel Ciolacu a declarat într-o emisiune la Aleph News că își depune mandatul de premier dacă PNL „nu înțelege situația și ce este în joc”, cu referire la modificarea fiscalității. În plus, și vicepreședintele PSD, Mihai Tudose îl atacă pe Rareș Bogdan și le transmite tranșant partenerilor de Coaliție că, dacă „vor continua să boicoteze reforma statului, se merge în fața poporului, la anticipate”. Tudose le atrage atenția liberalilor că la ultimele alegeri au ieșit pe locul doi și că este „o performanță pe care nu prea o veți mai repeta”.

Reamintim că printre propunerile privind majorarea anumitor taxe și impozite în vederea colectării banilor la bugetul de stat se numără și taxarea suplimentară a proprietăților care depășesc valoarea de 500.000 de euro. Propunerea a fost făcută de PSD și nu este dorită de PNL.

Citit 486 ori Ultima modificare Marți, 08 August 2023 16:26

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.