Ministrul Finanțelor: fără beneficii suplimentare pentru cei cu salarii foarte mari

Ministrul Finanțelor: fără beneficii suplimentare pentru cei cu salarii foarte mari
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

”Nu sunt de acord ca angajații cu venituri foarte mari să primească și beneficii suplimentare, la care omul de rând nu ajunge nici să spere”, a scris pe Facebook ministrul Finanțelor, Marcel Boloș, aflat vineri în vizită la două trezorerii din Capitală.

„În câteva minute holul s-a umplut de oameni, cu care am reușit să stau de vorbă. Am putut să mă aflu în mijlocul lor și să văd cum lucrează, să înțeleg provocările cu care se confruntă și să împărtășim câteva zâmbete pe parcurs”, a scris ministrul, citat de Agerpres.

Acesta i-a asigurat că toți își primesc salariile și că niciunul nu va trebui să dea examen pentru a-și păstra postul. „Două aspecte au fost de mare interes și am vrut să fie clare: 1. Toți își primesc salariile și nu vor fi probleme cu plățile. 2. Niciun angajat nu va fi în situația să dea examen pentru a-și păstra postul. Un lucru cu care le-am spus însă că nu sunt de acord și pe care îl voi susține în continuare este ca angajații cu venituri foarte mari să primească și diferite beneficii suplimentare, la care omul de rând nu ajunge nici să spere”, susține Boloș.

Acesta s-a declarat convins că este necesară reducerea de cheltuieli. „Ei, fiind inima financiară a țării, știu mai bine decât orice altă instituție cât de necesare sunt reforma aparatului central, reducerea de cheltuieli și încadrarea în deficitul bugetar asumat”, a mai spus ministrul Finanțelor.

Peste 15.000 de angajați din structurile Ministerului de Finanţe din toată țara au declanșat joi proteste spontane, nemulțumiți de măsurile propuse de Executiv pentru reducerea cheltuielilor bugetare, în condițiile în care acestea ar putea afecta peste 22.000 de persoane din sistem. Protestele au continuat și vineri, extinzându-se în mai multe orașe, printre care și Galați.

Citit 508 ori Ultima modificare Vineri, 11 August 2023 16:23

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.