Rafila contrazice AUR în chestiunea „vaccinării obligatorii”

Rafila contrazice AUR în chestiunea „vaccinării obligatorii”
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, a declarat miercuri, în legătură cu protestul anunțat de AUR împotriva vaccinării, că este "absolut iresponsabil să transmiţi astfel de mesaje false". Pe lângă faptul că ministrul PSD a reiterat că vaccinarea nu va fi obligatorie în ţara noastră, el a atras atenţia că România este pe ultimul loc în UE privind vaccinurile tradiţionale în rândul tinerilor.

"Eu nu pot să vă explic ce gândeşte domnul Simion. Nici nu îmi propun acest lucru. Dânsul are o gândire complexă şi atunci eu nu pot să fac astfel de comentarii. În mod evident, nici noi, ca reprezentanţi ai Ministerului Sănătăţii, nici medicii de sănătate publică care au lucrat la această strategie nu au adus nici măcar în discuţie această idee a obligativităţii vaccinării. Ea nu se regăseşte nicăieri în text, dar asta înseamnă că noi, ca profesionişti în domeniul sănătăţii, suntem datori să informăm corect publicul în ceea ce priveşte vaccinarea", a declarat Alexandru Rafila, miercuri, la Antena 3 CNN. Totuși, ministrul Sănătăţii a adăugat că România are o scădere a ratei vaccinării şi am ajuns la coada clasamentului în Uniunea Europeană în ceea ce priveşte vaccinurile tradiţionale administrate copiilor.

Reprezentanţii AUR au anunţat că vor organiza un protest, joi, începând cu ora 11,00, împotriva Strategiei Naţionale de Vaccinare, pregătită şi elaborată de Ministerul Sănătăţii, postată recent în dezbatere publică. AUR consideră că strategia de vaccinare "nu este altceva decât un plan metodic pentru a impune, pe şest, obligativitatea vaccinării" şi solicită ministrului Alexandru Rafila să o retragă imediat din dezbatere publică.

Citit 478 ori Ultima modificare Miercuri, 16 August 2023 18:10

1 comentariu

  • postat de Cititor
    Miercuri, 16 August 2023 20:12
    46.97.176.***
    Evident, nici cand a fost cu covid-ul nu era obligatoriu, dar nici nu puteai intra nicaieri fara vaccin. De cele mai raspandite efecte adverse nu a mai pomenit nimeni apoi.. de pierderi de memorie, oboseala accentuata care persista dupa multi ani, s.a.m.d
    0
    0

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.