Autorul tragediei de la 2 Mai "nu va scăpa de închisoare"

Autorul tragediei de la 2 Mai "nu va scăpa de închisoare"
Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

Senatorul Robert Cazanciuc (PSD) a afirmat, joi, că a fost întrebat de foarte mulţi oameni în aceste zile dacă "legea Anastasia" este în vigoare. El precizează că autorul tragediei de la 2 Mai nu va scăpa de închisoare după ce va fi condamnat definitiv, pentru că "legea Anastasia", Legea 213/2023, a fost publicată în Monitorul Oficial în 10 iulie şi a intrat în vigoare trei zile mai târziu.

"100 de oameni mor în fiecare an, ucişi de cei care se urcă la volan băuţi, drogaţi sau fără permis. Aşa a fost şi în cazul Anastasiei, copila de 4 ani, care a fost spulberată în faţa casei, chiar de 1 iunie, de "un om" care nu avea dreptul de a conduce. Autoarea accidentului a primit o pedeapsă cu suspendare. Copilul nu le va mai putea face viaţa fericită părinţilor, dar o pedeapsă privativă de libertate aplicată acestui tip de criminal poate fi un răspuns care să fie văzut de cei în suferinţă ca o formă de dreptate", explică senatorul PSD.

"Legea Anastasia", care a primit numele fetiței de 4 ani ucise de o șoferiță fără permis valabil, presupune ca șoferii care provoacă accidente mortale în timp ce se află sub influența alcoolului, a drogurilor sau nu au permis de conducere să ajungă direct la închisoare, fără să mai treacă prin procese care se pot întinde pe ani întregi, iar la final să primească pedepse cu suspendare.

Citit 559 ori Ultima modificare Joi, 24 August 2023 16:52

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.