Discursul lui Zelenski în Parlamentul României a fost anulat

Discursul lui Zelenski în Parlamentul României a fost anulat
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Conducerea Parlamentului a decis marți ca ședința comună convocată inițial pentru astăzi în onoarea președintelui ucrainean Volodimir Zelenski să nu mai aibă loc, au declarat pentru G4Media surse parlamentare. De remarcat că Zelenski a susținut discursuri în fața Parlamentului în toate vizitele sale externe.

Preşedintele interimar al Camerei Deputaţilor, Alfred Simonis, a declarat că nu cunoaşte motivul pentru care preşedintele Zelenski nu a mai venit să susţină un discurs în plenul reunit al celor două Camere ale Parlamentului, argumentând că un şef de stat îşi face singur programul.

"Noi nu facem programul preşedintelui Zelenski. După cum ştiţi, este preşedintele unui stat aflat în conflict, în urma invaziei Rusiei împotriva lui. Programul domniei sale este unul care se schimbă de la clipă la clipă. Domnia sa hotărăşte unde merge şi unde nu merge. Nu pot eu să răspund pentru o modificare făcută de stafful domnului Zelenski. Pot eu să-l oblig pe preşedintele Zelenski sau pe un alt preşedinte să vină sau să nu vină? O să aflăm şi motivul. De-abia am primit comunicarea că nu va ajunge la plen", a declarat Simonis, la Parlament, citat de Agerpres.

Potrivit acestuia, preşedintele Zelenski nu s-a speriat "de nişte extremişti". "Am mari dubii că preşedintele Zelenski, preşedintele unui stat care este în conflict de doi ani cu Rusia, deci cu Putin, se poate speria de Şoşoacă sau de alţi extremişti. (…) Preşedintele Zelenski este în conflict cu Putin, nu se poate speria de «săgeţile» lui Putin", a transmis preşedintele Camerei Deputaţilor.

Deputata Diana Șoșoacă a venit în Parlament, marți, cu harta României Mari și a afirmat că "Zelenski nu are ce căuta să pângărească pământul României. Zelenski e un nazist, nu are ce căuta în România".

România, "garant al securității alimentare"

Președintele Volodimir Zelenski a spus la București că România este un "garant al securității alimentare", pentru că cele mai mari cantități de cereale spre Europa au fost transportate prin teritoriul României, și că a convenit cu președintele României pași comuni pentru apărarea porturilor. Zelenski a mai anunțat că în curând va începe să funcționeze un coridor pentru cereale prin Republica Moldova.

La rândul său, președintele Iohannis a afirmat că România va sprijini Ucraina, inclusiv militar, cât va fi nevoie, pentru că "securitatea Ucrainei înseamnă și securitatea României". "Am decis astăzi, împreună, să începem concret procesul pentru a ridica relația dintre România și Ucraina la nivelul de Parteneriat Strategic", a mai spus Iohannis.

Citit 613 ori Ultima modificare Miercuri, 11 Octombrie 2023 15:29

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.