Amenzi de patru milioane de lei pentru prețuri "incorecte" la alimentele de bază

Amenzi de patru milioane de lei pentru prețuri "incorecte" la alimentele de bază
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Amenzi în valoare de 4 milioane lei au fost aplicate celor care nu aplică preţuri corecte la alimentele de bază, în urma controalelor efectuate zilele acestea în Bucureşti de inspectorii Direcţiei Generale Antifraudă Fiscală, anunţă ministrul Finanţelor, Marcel Boloş, fără a preciza numele companiilor amendate.

"Amenzi de 4 milioane lei pentru cei care nu aplică preţuri corecte la alimentele de bază. Când Guvernul României a decis plafonarea marjelor de adaos comercial la alimentele esenţiale, am spus că este important ca efectele măsurii să apară pe tot lanţul, de la procesator până la vânzătorul final şi distribuitor. Tocmai de aceea am cerut atenţie maximă, pentru a asigura echitatea şi corectitudinea în mediul economic. Ca urmare a controalelor efectuate zilele acestea în Bucureşti de inspectorii Direcţiei Generale Antifraudă Fiscală, au fost aplicate amenzi în valoare de 4 milioane de lei", anunţă Marcel Boloş, pe Facebook, informează news.ro.

Inspectorii antifraudă au sancţionat un operator economic care activează în domeniul distribuţiei de legume-fructe, cu o amendă în valoare totală de 2 milioane de lei, pentru depăşirea în mod repetat a cotei de adaos comercial prevăzută de ordonanţă. Este vorba despre un operator economic care este furnizor pentru marile lanţuri de magazine şi majoritatea hypermarketurilor.

De asemenea, un alt distribuitor din Bucureşti a fost amendat cu 2 milioane de lei pentru nerespectarea cotei de maximum 5% faţă de preţul de achiziţie al unor produse alimentare, cum ar fi fasole uscată, ulei etc.

"Reamintesc că măsura are ca obiectiv final ieftinirea preţului la produsele alimentare printr-o plafonare a marjelor de adaos comercial, la nivel de procesator cu 20%, la nivel de distribuitor cu 5% şi la nivel de vânzător final cu 20%. Decizia a venit pentru ca familiile de români să nu fie nevoite să plătească şi 80% mai mult la un produs esenţial, cum ar fi pâinea sau laptele. Scopul nostru este ca oamenii să găsească în magazine preţuri corecte. S-au văzut efectele: produse mai ieftine şi cu 50%", adaugă ministrul.

El subliniază însă că aceste reduceri de preţuri funcţionează pe termen scurt. "Pe termen lung este nevoie de creşterea producţiei interne, pentru a determina cu adevărat o scădere a preţurilor. Continuăm să găsim soluţii şi să investim în industria alimentară, pentru ca noi să procesăm ceea ce producem", spune Boloş.

Citit 519 ori Ultima modificare Luni, 16 Octombrie 2023 19:04

3 comentarii

  • postat de macarie banu
    Luni, 16 Octombrie 2023 21:28
    89.137.225.***
    nu inteleg!...ce cauta stirea despre controale ANAF la operatori economici din Bucuresti in ziarul din Galati?!...cu ce ne incalzeste?!.....reclama pentru ANAF sau cum?!...baaaa,mojicilor...ne luati de prosti sau cum?!Ca si galatean, ce treaba am eu cu Bucuresti cand aici isi fac de cap?!
    0
    2
  • postat de macarie banu
    Luni, 16 Octombrie 2023 21:07
    89.137.225.***
    prosteala!...praf in ochi...de ce numai in Bucuresti?!....abureala....controale anuntate sau umplerea portbagajelor cu sacose.....stiti voi cum se face.....
    0
    3
  • postat de Un cititor
    Luni, 16 Octombrie 2023 19:38
    86.124.200.***
    Alea din poza sunt alimente de baza? Da' de ce nu spuneti care sunt acei operatori economici? Poate punem si noi umarul ca sa se invete minte. Sau se asteapta sa se vada care cotizeaza mai consistent?
    0
    5

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.