Construcţia unui pod peste râul Siret, care ar fi urmat să lege judeţele Botoşani şi Suceava, a fost sistată după ce Agenţia Naţională pentru Arii Naturale Protejate a transmis că în perimetrul respectiv au fost descoperite o specie de broască şi două specii de gândaci protejate de lege, a declarat, luni, preşedintele Consiliului Judeţean Botoşani, Doina Federovici, în cadrul unei întrevederi cu ministrul Mediului, Mircea Fechet. Ea susţine că, din cauza protejării acestor broaşte şi gândaci, autorităţile judeţene din Botoşani şi Suceava ar putea pierde o finanţare de opt milioane de euro.
Ministrul Mediului a atras atenţia că, în ciuda faptului că prin anumite zone sunt descoperite specii protejate, investiţiile în infrastructura strategică nu trebuie să fie oprite. "Aşa cum în alte ţări s-au construit autostrăzi, mii de kilometri prin mijlocul ariilor naturale protejate, aşa cum în România se construiesc autostrăzi prin ariile naturale protejate, şi la Bacău avem şi pod, şi viaduct, prin mijlocul ariei. Au deranjat o săptămână acolo câteva păsări, dar în următoarea săptămână păsările s-au întors acolo unde stăteau întotdeauna şi nu s-a întâmplat nicio tragedie", a afirmat ministrul Mircea Fechet.
La Talpa a existat un pod de beton armat peste Siret care a fost dinamitat în Al Doilea Război Mondial. Construcţia lui a fost reluată în 1995, însă a fost abandonată din lipsă de fonduri. Proiectul podului a fost reluat de către administraţiile judeţene din Botoşani şi Suceava anul trecut, deoarece prin terminarea lui s-ar asigura o mai bună legătură între localităţile din zonă.