Noul pod peste Siret, oprit de gândaci și broaște protejate prin lege

Noul pod peste Siret, oprit de gândaci și broaște protejate prin lege
Evaluaţi acest articol
(9 voturi)

Construcţia unui pod peste râul Siret, care ar fi urmat să lege judeţele Botoşani şi Suceava, a fost sistată după ce Agenţia Naţională pentru Arii Naturale Protejate a transmis că în perimetrul respectiv au fost descoperite o specie de broască şi două specii de gândaci protejate de lege, a declarat, luni, preşedintele Consiliului Judeţean Botoşani, Doina Federovici, în cadrul unei întrevederi cu ministrul Mediului, Mircea Fechet. Ea susţine că, din cauza protejării acestor broaşte şi gândaci, autorităţile judeţene din Botoşani şi Suceava ar putea pierde o finanţare de opt milioane de euro.

Ministrul Mediului a atras atenţia că, în ciuda faptului că prin anumite zone sunt descoperite specii protejate, investiţiile în infrastructura strategică nu trebuie să fie oprite. "Aşa cum în alte ţări s-au construit autostrăzi, mii de kilometri prin mijlocul ariilor naturale protejate, aşa cum în România se construiesc autostrăzi prin ariile naturale protejate, şi la Bacău avem şi pod, şi viaduct, prin mijlocul ariei. Au deranjat o săptămână acolo câteva păsări, dar în următoarea săptămână păsările s-au întors acolo unde stăteau întotdeauna şi nu s-a întâmplat nicio tragedie", a afirmat ministrul Mircea Fechet.

La Talpa a existat un pod de beton armat peste Siret care a fost dinamitat în Al Doilea Război Mondial. Construcţia lui a fost reluată în 1995, însă a fost abandonată din lipsă de fonduri. Proiectul podului a fost reluat de către administraţiile judeţene din Botoşani şi Suceava anul trecut, deoarece prin terminarea lui s-ar asigura o mai bună legătură între localităţile din zonă.

Citit 8868 ori Ultima modificare Luni, 23 Octombrie 2023 17:22

4 comentarii

  • postat de Un om
    Marți, 24 Octombrie 2023 19:52
    188.24.172.***
    Dar cand se construiesc mall uri si blocuri pe spatii verzi,nu se mai gaseste niciun gandac sau broaste. Gandaci sunt aia care se ocupa cu asa ceva si care pun obstacole daca nu le iese nimic. Mars la cotet javrelor.
    1
    2
  • postat de Antipa
    Marți, 24 Octombrie 2023 00:12
    95.77.107.***
    Zicala romaneasca - pe cine nu lasi sa moara, nu te lasa sa traiesti/te dezvolti! Deci tu stat platesti o suma de "faceboci si solitari", in speta "Agenţia Naţională pentru Arii Naturale Protejate", iar ei pun mai presus de salarii, dezvoltare si cetatenii care mor pe drumuri inguste,broaste/gandaci
    1
    13
  • postat de Mircea
    Luni, 23 Octombrie 2023 23:53
    5.13.157.***
    Dezvoltarea/progresul României a stat dintotdeauna în zgaibele unor astfel de mameluci/NE0ameni...care se confundă cu gândacii de bălegar.
    1
    13
  • postat de Mircea
    Luni, 23 Octombrie 2023 23:50
    5.13.157.***
    Asta-i ticăloșia prostgresiștilor... scaietele de Voroneț și viermili di Cucuruz trebuí?protejați după mintea dez@xaților ăstora... Progresul României/românilor stă în bășcălia/bătaia de joc/NE0menia unora, a ăstora...și nu numai.
    Doamne Dumnezeule!!! ?
    1
    13

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.