Întrevedere cu soția cetățeanului româno-israelian răpit în Fâșia Gaza

Întrevedere cu soția cetățeanului româno-israelian răpit în Fâșia Gaza
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Ella Haimi, soţia cetăţeanului româno-israelian Tal Haimi, răpit în Fâşia Gaza, s-a întâlnit marţi cu premierul Marcel Ciolacu, la Palatul Victoria, precizând, la finalul întrevederii, că i-a solicitat prim-ministrului "ajutor şi informaţii" cu privire la situaţia la zi a soţului său.

Ea a afirmat că în cursul discuţiilor a simţit solidaritatea premierului român. "Am avut o întâlnire bună. Vreau să îi mulţumesc prim-ministrului pentru că s-a întâlnit cu noi. A fost o întâlnire importantă şi am sentimentul că şi el este alături de mine, ca la toate celelalte întâlniri, dar el este prim-ministru. Noi şi ambasadorul Azar îi reamintim datoria constituţională pentru Tal, pentru că este cetăţean român. Şi pentru toţi ceilalţi ostatici din Fâşia Gaza. I-am cerut lucruri critice şi a spus că va ajuta. Este foarte important pentru mine", a declarat Ella Haimi.

Întrebată despre ce lucruri esenţiale este vorba, ea a răspuns: "Nu vreau să spun prea multe, dar am cerut ajutor şi informaţii". "Şi vom păstra legătura după ce mă voi întoarce în Israel. În ceea ce mă priveşte, aş vrea să obţin o fotografie. Vreau o fotografie cu Tal. Vreau să ştiu dacă este mort sau viu. Vreau să ştiu care este situaţia în acest moment, pentru că nu am nimic. Şi vreau să ştiu. Acesta va fi un succes pentru mine, pentru familie", a punctat Ella Haimi.

În context, ea şi-a exprimat speranţa că situaţia ostaticilor din Fâşia Gaza va fi soluţionată cât mai rapid, înainte de extinderea operaţiunilor declanşate de forţele armate israeliene în zonă. "Mi-aş dori. Acesta este principalul scop pentru mine, să îi aduc acasă cât mai repede posibil, pentru că nu mai avem timp. Cu fiecare minut vor muri. Ar trebui să se termine cât mai repede posibil", a declarat Ella Haimi.

La rândul său, premierul Marcel Ciolacu a declarat că, la întâlnirea cu Ella Haimi, i-a transmis acesteia un mesaj de susţinere.

"Am încurajat-o pe doamna Haimi să-şi păstreze speranţa şi încrederea. Îi suntem alături şi o vom sprijini să treacă peste această situaţie dramatică. Guvernul României şi toate autorităţile statului român menţin legătura strânsă cu statul Israel şi fac tot ce este posibil pentru a-i ajuta pe toţi cei cărora acest război le-a adus suferinţă. Condamnăm cu fermitate actele de terorism şi atacurile asupra copiilor, femeilor şi civililor. Toate eforturile României se îndreaptă spre încetarea conflictului şi restabilirea păcii", a afirmat prim-ministrul Ciolacu, citat într-un comunicat al Guvernului.

La întâlnirea cu premierul român, alături de Ella Haimi s-a aflat ambasadorul statului Israel la Bucureşti, Reuven Azar. Luni, Ella Haimi şi ambasadorul israelian în România au avut o întâlnire, la Parlament, cu preşedintele Senatului, Nicolae Ciucă.

Citit 417 ori Ultima modificare Marți, 31 Octombrie 2023 16:01

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.