Ediția tipărită a Gazetei Sporturilor a fost închisă peste noapte

Ediția tipărită a Gazetei Sporturilor a fost închisă peste noapte
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

Ziarul Gazeta Sporturilor a fost oprit, fără ca publicul și nimeni din redacție să fie anunțat, conform jurnaliștilor. Aceştia spun că au aflat că miercuri, 1 noiembrie 2023, a fost tipărit ultimul număr. În anunțul oficial transmis miercuri pe e-mail angajaților, compania Ringier spune că renunță la 9 posturi, printre care și cel al editorului coordonator, Cătălin Tolontan.

Decizia închiderii ediției tipărite și renunțării la Tolontan vine la trei luni de la decesul lui Mihnea Vasiliu, CEO Ringier România, și la o lună de la îndepărtarea redactorul-șef Cătălin Țepelin, după ce 95 de ziariști au denunțat ceea ce ei au numit imixtiuni ale comercialului în zona editorială, în favoarea caselor de pariuri.

Compania Ringier susţine în e-mailul trimis angajaţilor  că "din cauza declinului drastic al vânzărilor înregistrate de ediția tipărită, vânzări care au scăzut cu 27% din 2018, precum și a creșterii prețurilor la hârtie și la serviciile de tipar, Ringier Sports Media Group (RSMG), proprietar al Gazeta Sporturilor și GSP.ro, a decis să întreprindă o restructurare strategică. Consecința acestor transformări este inchiderea diviziei de print, care înregistrează în prezent pierderi majore. Concomitent cu închiderea diviziei de print, RSMG își afirmă decizia clară de a se concentra 100%, în viitor, pe platforma digitală GSP.ro. Cătălin Tolontan, în prezent coordonator editorial atât pentru Gazeta Sporturilor, cât și pentru Libertatea, nu se va mai ocupa de Gazeta Sporturilor și se va concentra doar pe Libertatea, începând cu 1 noiembrie".

Citit 647 ori Ultima modificare Miercuri, 01 Noiembrie 2023 14:10

1 comentariu

  • postat de nu te poti pune impotriva miscarii lucrurilor
    Miercuri, 01 Noiembrie 2023 14:56
    89.39.81.***
    adevarul este ca editiile tiparite aduc cheltuieli mari. ele se adreseaza unui numar de clienti din ce in ce mai mic, deh virsta...si V.L acolo se va duce. on-line e viitorul. mirosul de cerneala, care nu mai e acelasi pentru ca nu mai are oxid de plumb, ca un drog, s-a dus.......
    0
    3

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.