Soacra primarului din Baia Mare, prinsă când îi dădea mită mamei unei judecătoare

Soacra primarului din Baia Mare, prinsă când îi dădea mită mamei unei judecătoare
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Claudia Gliga, soacra primarului din Baia Mare, Cătălin Cherecheş, a fost reținută de procurorii DNA, după ce a fost prinsă în flagrant când îi dădea 50.000 de euro mamei unei judecătoare de la Curtea de Apel Cluj, pentru o sentinţă mai blândă în procesul de corupție al edilului, au declarat pentru HotNews.ro surse judiciare. În noaptea de miercuri spre joi, femeia a fost audiată de procurorii DNA şi a fost reținută pentru 24 de ore, urmând să fie dusă la Tribunalul Mureș cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.

Soacra lui Cherecheș a fost prinsă în flagrant, miercuri, în timp ce îi dădea mită 50.000 de euro mamei unei judecătoare de la Curtea de Apel Cluj, care ar urma să pronunțe decizia definitivă în dosarul de corupție în care, în primă instanță, Cherecheș a fost condamnat la 5 ani de închisoare. Flagrantul a fost organizat într-un restaurant din "Iulius Mall" din Cluj-Napoca. Banii ar fi reprezentat un avans dintr-o sumă mai mare, promisă în schimbul unei pedepse mai blânde, au afirmat surse judiciare. Curtea de Apel Cluj a amânat pentru 24 noiembrie pronunţarea în dosarul lui Cherecheş.

Într-o primă reacție la Antena 3, Cătălin Cherecheș a susținut că nu știe despre ce este vorba, iar dacă soacra sa a făcut aşa ceva nu a făcut-o în numele lui și că nu exclude „o manevră”: „Habar nu am despre ce e vorba, mi se pare o prostie. Dacă a făcut așa ceva... oricum nu a făcut-o în numele meu... să i se aplice prevederile legale cât de drastic. Cu soacra nu am vorbit de când m-am însurat, este în alt oraș... Nu exclud să fie o manevră intenționată. Eu nu am încredere decât în mama și în Dumnezeu”.

În februarie 2022, primarul din Baia Mare, Cătălin Cherecheş, a fost condamnat la cinci ani de închisoare pentru luare de mită de către Tribunalul Cluj, decizia nefiind definitivă. De asemenea, a primit interdicția de a ocupa funcția de primar. Cătălin Cherecheș este primar la Baia Mare din 2011.

Citit 485 ori Ultima modificare Joi, 09 Noiembrie 2023 09:38

1 comentariu

  • postat de comunismul
    Luni, 27 Noiembrie 2023 19:07
    5.13.202.***
    nu ti-ar fi rusine mai golanule! faci baia mare de rusine!
    0
    0

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.