Polițiștii amenință cu boicotarea alegerilor

Polițiștii amenință cu boicotarea alegerilor
Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

Sindicatul Naţional al Poliţiştilor şi Personalului Contractual anunţă că au început protestele faţă de politicile fiscal-bugetare și amenință chiar că ar putea ajunge până la boicotarea alegerilor din 2024. „Vom protesta, în Bucureşti, la sediile Guvernului, MAI, Ministerului Finanţelor şi Ministerului Muncii, împotriva politicilor fiscal-bugetare discriminatorii şi ineficiente, prin care actuala coaliţie de guvernare încă ne amână acordarea unor drepturi restante şi ne ignoră revendicările pentru 2024, sfidând, în continuare, Sistemul de Ordine Publică şi familia bugetară ocupaţională din care facem parte”, a transmis sindicatul.

Printre revendicările polițiștilor se numără „aplicarea în integralitate, a Legii-cadru a salarizării 153/2017, respectiv acordarea sporurilor şi indemnizaţiilor la valorile salariale din iunie 2023, şi nu la cele aflate acum în plată, care sunt mult mai mici”, „includerea în bugetul public aferent anului 2024 a sumelor pentru plata personalului MAI care va fi implicat în scrutinele de alegeri de anul viitor, similar membrilor birourilor electorale de circumscripţie”, precum și actualizarea salariilor, de la 1 ianuarie 2024, în raport cu indicele de inflaţie stabilit oficial de către INS, dar şi cu preţurile principalelor produse de consum şi ale utilităţilor (minimum 13,8%).

La rândul său, Federația Națională a Sindicatelor Unite din Poliția Locală, afiliată la Blocul Național Sindical, a lansat campania „Și noi existăm”, în contextul în care Poliția Locală este singura structură bugetară din România care nu primește sporuri pentru activitățile desfășurate în zilele de weekend și în zilele de sărbători legale. Polițiștii locali vor purta o banderolă de culoare albă în timpul efectuării serviciului în zilele de sâmbătă, duminică și sărbători legale pentru a fi vizibili și a arăta că și ei există.

Citit 522 ori Ultima modificare Luni, 11 Decembrie 2023 16:58

1 comentariu

  • postat de DC
    Luni, 11 Decembrie 2023 17:53
    109.102.33.***
    Dacă interpretăm OCUPAȚIE ca luare în stăpânire, în posesiune sau dobândirea unei proprietăți, da, este corect cum se autodefinesc domnii polițiști: familie bugetară ocupațională. Și este valabilă treaba asta nu numai pentru famiglia lor, mai sunt și altele. Noi doar plătim ce vor ei !
    4
    1

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.