Saltele, pături și treninguri pentru copiii instituționalizați

Saltele, pături și treninguri pentru copiii instituționalizați
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Guvernul a aprobat, joi, scoaterea din rezervele de stat a unor produse, printre care saltele, pături și treninguri, și acordarea acestora ca ajutor umanitar, cu titlu gratuit, pentru 10.500 de copii și tineri instituționalizați, informează Mediafax.

Ministerul Familiei anunță că a solicitat acest ajutor umanitar în valoare de peste 19 milioane de lei, constând în saltele pentru paturi, lenjerii de pat, perne, pături, treninguri, corturi și saci de dormit - pentru diverse activități tematice desfășurate în mediul înconjurător, și alte bunuri în vederea atenuării riscului de excluziune socială a acestor copii și tineri aflați în aceste centre.

"În urma unei campanii de control realizate anul trecut în centrele rezidențiale destinate copiilor instituționalizați s-a constatat că există o acută lipsă de paturi, saltele, perne, îmbrăcăminte, dar și alte obiecte de strictă necesitate. Din acest motiv am solicitat un ajutor umanitar, rezervele de stat sprijinindu-ne în acest demers", a declarat Natalia-Elena Intotero, ministrul Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse.

DGASPC-urile din țară sunt obligate prin hotărârea de guvern să asigure distribuirea acestor bunuri cu titlu gratuit către toate serviciile sociale de tip rezidențial, publice sau private, destinate copiilor și tinerilor instituționalizați.

Citit 388 ori Ultima modificare Joi, 11 Ianuarie 2024 17:04

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.