CNAS va începe negocierile cu medicii de familie și cei de ambulatoriu

CNAS va începe negocierile cu medicii de familie și cei de ambulatoriu
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Casa Națională de Asigurări de Sănătate va începe joi, 18 ianuarie, negocieri cu reprezentanții medicilor de familie și ai celor de ambulatoriu. Aceștia sunt nemulțumiți de sumele propuse pentru decontarea serviciilor medicale către cabinete în acest an și amenință că, de la 1 februarie, nu vor mai încheia contracte cu CNAS și ar putea să nu mai acorde servicii medicale decontate, informează HotNews.

"Sperăm că vom găsi soluții pentru toate problemele ridicate de bugetul din acest an. Există o emoție în rândul medicilor de familie și al medicilor de ambulatoriu. Cunoaștem nemulțumirile determinate de resursele bugetare limitate. Am făcut apel, conform legislației, la negociere, în așa fel încât să nu punem asigurații în situația de a nu avea acces la servicii medicale", a declarat luni președintele interimar al CNAS, Cristian Celea, într-o conferință de presă.

"Avem un buget limitat, dar asigurăm pe toată lumea de toate eforturile în vederea garantării accesului echitabil la toate tipurile de servicii de sănătate", mai spune președintele CNAS. El a anunțat, de asemenea, că în această lună, Casa de Asigurări de Sănătate va vira către furnizorii de servicii medicale "toate plățile restante pentru servicii medicale din anul 2023".

Citit 453 ori Ultima modificare Luni, 15 Ianuarie 2024 16:49

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.