Candidatura lui Iohannis, "problema exclusivă a aliaților"

Candidatura lui Iohannis, "problema exclusivă a aliaților"
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

Secretarul general adjunct al NATO, Mircea Geoană, a declarat, vineri, la Galaţi, despre candidatura lui Klaus Iohannis la şefia NATO că "este problema exclusivă a aliaţilor", informează Agerpres.

"Singurul lucru pe care nici nu îl comentăm şi nici nu este în puterea noastră, a mea şi a secretarului general, este să ne alegem succesorii. Este problema exclusivă a aliaţilor. Ceea ce pot să spun este că secretarul general Stoltenberg, care şi-a prezentat ieri raportul anual, cel de-al zecelea raport anual, a aşezat o ştachetă a aptitudinilor şi a profilului pentru secretarul general al NATO foarte, foarte sus. Şi acest lucru sunt convins că este unul dintre factorii pe care aliaţii îl discută", a spus Geoană, întrebat ce ar trebui să facă Iohannis ca să primească tot sprijinul necesar pentru a fi ales secretar general NATO.

Potrivit acestuia, ceea ce se ştie sigur este data la care secretarul general al NATO îşi încheie mandatul.

"Înţeleg că în România s-au devansat alegerile prezidenţiale? Aşa am auzit, că s-au dat puţin mai devreme (...). Pot să vă spun un singur lucru, că din punct de vedere al succesiunii de comandă la vârful NATO secretarul general şi secretarul general adjunct nu pot pleca în acelaşi timp. Deci, la secretarul general Stoltenberg este fix, ultima zi de serviciu este 30 septembrie, pe 1 octombrie avem un nou secretar general. În cazul meu, o să plec mai devreme sau mai târziu", a spus Geoană.

Mircea Geoană a vizitat, vineri, Șantierul Naval VARD Brăila şi a mers apoi la Universitatea "Danubius" din Galaţi, unde şi-a lansat cartea "Bătălia pentru viitorul României. Gândurile unui român la vârful NATO".

Citit 419 ori Ultima modificare Vineri, 15 Martie 2024 18:36

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.