Directoarea Administrației Spitalelor București, acuzată de luare de mită

Directoarea Administrației Spitalelor București, acuzată de luare de mită
Evaluaţi acest articol
(5 voturi)

Directoarea generală a Administrației Spitalelor și Serviciilor Medicale București (ASSMB), Oana Sivache, a fost plasată sub control judiciar de DNA, fiind acuzată că ar fi primit mită în valoare de 8.000 de euro de la managerul interimar al Spitalului Colțea, Bogdan Furtună, pentru numirea acestuia în funcție. "Niciodată nu am luat şpagă, nu am cerut, nu am dat un leu", afirmă Sivache, citată de HotNews.

Oana Sivache este cea care, anul trecut, l-a denunțat la DNA pe Cristian Plută, atunci director adjunct al Administraţiei Spitalelor, acuzat că percepea de la firmele de construcții cărora le atribuia contractele de reparații la spitale un comision de 5% din valoarea contractelor, el propunându-i directoarei generale a instituției, Oana Sivache, să împartă banii din mită, conform DNA.

"În perioada 01.07.2023 - 27.02.2024, Gabriela-Oana Sivache ar fi primit de la inculpatul Furtună Ioan-Bogdan foloase necuvenite ce ar fi constat în achitarea contravalorii chiriei lunare și a facturilor de utilități, în cuantum de 39.295 de lei, pentru un imobil din București pe care șefa ASSMB l-ar fi ocupat împreună cu familia. În schimbul obținerii acelor foloase, inculpata Sivache Gabriela-Oana ar fi făcut demersuri pentru ca inculpatul Furtună Ioan-Bogdan să fie numit manager interimar al Spitalului Clinic Colțea, începând cu data de 04.11.2022", potrivit comunicatului DNA.

În perioada în care se află sub control judiciar, Oana Sivache și Bogdan Furtună trebuie să respecte o serie de obligații, între care: să nu depășească limita teritorială a țării decât cu încuviințarea prealabilă a organului judiciar, să nu comunice direct sau indirect, pe nicio cale, cu persoanele menționate în ordonanța de dispunere a controlului judiciar, să nu desfășoare activitatea în exercitarea căreia au săvârșit faptele.

"S-au făcut nişte sesizări şi este normal să se facă verificări. Niciodată nu am luat şpagă, nu am cerut, nu am dat un leu. Eu am vorbit de fiecare dată cu presa, ştiţi că sunt foarte deschisă, mă bucur că există acest interes, vreau să se facă curăţenie, vreau să se facă dreptate şi aştept să vedem organele de cercetare penală ce au de spus. Toate numirile de manageri au fost de fapt prelungiri. Nu s-a schimbat niciun manager, numirea este făcută de Primăria Generală, noi am respectat legislaţia şi procedura, mai departe să stabilească organele de cercetare penală", a declarat Oana Sivache, citată de Agerpres.

Întrebată de jurnalişti dacă regretă că l-a denunţat pe Cristian Plută şi că a ajutat la inculparea acestuia, Sivache a răspuns: "Nu. Ar trebui să îmi fie frică, ştiu, mafia nu iartă, probabil o să ajung un fel de Navalnîi al Bucureştiului, dar asta este, mergem înainte, nu îmi este teamă".

Citit 448 ori Ultima modificare Miercuri, 27 Martie 2024 17:49

Lasă un comentariu

Utilizatorul este singurul responsabil de conţinutul mesajelor pe care le postează şi îşi asumă toate consecinţele.

ATENTIE: Comentariile nu se publică automat, vor fi moderate. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare, iar autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate.

Prin comentariul meu sunt implicit de acord cu politica de confidenţialitate conform regulamentului GDPR (General Data Protection Regulation) şi cu Termeni si condițiile de utilizare ale site-ului www.viata-libera.ro