Muzeul Abandonului, în topul mondial al proiectelor muzeale digitale

Muzeul Abandonului, în topul mondial al proiectelor muzeale digitale
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Muzeul Abandonului - muzeu independent, digital și participativ - se numără printre cinci cele mai bune proiecte muzeale din lume la categoria "Best Use of Digital", în cadrul "Museums and Heritage Awards 2024", transmite publicația ZilesiNopti.ro, citată de G4Media. Aflat la cea de-a 22-a ediție, The Museums + Heritage Awards reprezintă unul dintre cele mai importante evenimente din industria muzeală și patrimonială din lume, recunoscând excelența și inovația în domeniu.

Muzeul Abandonului s-a născut în anul 2021, fiind primul proiect muzeal din România aflat la intersecția dintre social și cultural, care și-a propus să sondeze o imensă traumă colectivă ce nu a fost niciodată cu adevărat recunoscută și diseminată public. Este vorba despre sutele de mii de copii care au fost abandonați în anii comunismului, dar și în istoria recentă a țării noastre.

"Când am inițiat acest proiect, ne-am dorit ca el să aducă o schimbare de percepție, să devină un mediator social între comunitatea niciodată văzută a celor care au suferit efectele și stigmatul abandonului și societate. Schimbarea poate veni doar de la noua generație, pentru ei am gândit acest format digital și imersiv, iar acum această alegere a unui muzeu digital ne aduce o nominalizare care ne pune în lumina reflectoarelor la nivel internațional", afirmă Oana Drăgulinescu, fondatoare a Muzeului Abandonului, citată de ZilesiNopti.ro

Citit 365 ori Ultima modificare Duminică, 31 Martie 2024 16:57

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.