Rata dobânzii de politică monetară, menținută la 7 la sută pe an

Rata dobânzii de politică monetară, menținută la 7 la sută pe an
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Consiliul de administrație al Băncii Naționale a României (BNR), întrunit în ședința de joi, a hotărât menținerea ratei dobânzii de politică monetară la nivelul de 7,00 la sută pe an. De asemenea, s-a decis menținerea ratei dobânzii pentru facilitatea de creditare (Lombard) la 8,00 la sută pe an și a ratei dobânzii la facilitatea de depozit la 6,00 la sută pe an, precum și menținerea nivelurilor actuale ale ratelor rezervelor minime obligatorii pentru pasivele în lei și în valută ale instituțiilor de credit.

Rata anuală a inflației s-a mărit în linie cu previziunile în ianuarie 2024, la 7,41 la sută, de la 6,61 la sută în decembrie 2023, și s-a redus în februarie la 7,23 la sută. Avansul față de finele anului trecut este atribuibil în principal creșterii ample a dinamicii anuale a prețului energiei electrice, sub impactul unui efect de bază, precum și scumpirii combustibililor și produselor din tutun, pe fondul majorării accizelor și al măririi cotației țițeiului, conform BNR.

Citit 307 ori Ultima modificare Joi, 04 Aprilie 2024 16:41

Lasă un comentariu

Utilizatorul este singurul responsabil de conţinutul mesajelor pe care le postează şi îşi asumă toate consecinţele.

ATENTIE: Comentariile nu se publică automat, vor fi moderate. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare, iar autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate.

Prin comentariul meu sunt implicit de acord cu politica de confidenţialitate conform regulamentului GDPR (General Data Protection Regulation) şi cu Termeni si condițiile de utilizare ale site-ului www.viata-libera.ro