Forțe Aeriene - Avioanele Typhoon din România au participat la apărarea Israelului

Forțe Aeriene - Avioanele Typhoon din România au participat la apărarea Israelului
Evaluaţi acest articol
(13 voturi)

Avioane de luptă ale Marii Britanii, care se aflau în România pentru misiunile de Poliție Aeriană, au fost trimise vineri în Orientul Mijlociu și au acționat sâmbătă noaptea pentru apărarea Israelului, informează Digi24.

Șase avioane de luptă Eurofighter Typhoon ale Forţelor Aeriene Regale Britanice (RAF) au aterizat pe 25 martie la Baza 57 Aeriană de la Mihail Kogălniceanu din judeţul Constanţa. Acestea execută misiuni de Poliţie Aeriană Întărită, sub comandă NATO, timp de patru luni.

Premierul britanic Rishi Sunak a confirmat, duminică, ajutorul acordat de Marea Britanie Israelului și a spus că au fost trimise „avioane suplimentare” în regiune, în cadrul operațiunilor deja în curs de desfășurare în Irak și Siria.

Iranul a atacat sâmbătă noaptea Israelul cu peste trei sute de drone și rachete. Teheranul a avertizat SUA să nu se implice în conflict, în timp ce avioane și sisteme antiaeriene americane au doborât dronele iraniene.

Imagini din orașele israeliene, publicate pe rețelele sociale, au arătat explozii pe cer, în timp ce dronele și rachetele lansate de Teheran erau interceptate. IDF a anunțat că a interceptat 99 la sută dintre acestea, inclusiv câteva „zeci” de rachete balistice iraniene cu ajutorul scutului antirachetă al Israelului.

Citit 1009 ori Ultima modificare Luni, 15 Aprilie 2024 20:58

3 comentarii

 • postat de Iancu
  Luni, 15 Aprilie 2024 20:38
  86.124.202.***
  Bv lor, dar daca romanii stateau linistiți și promovau pacea pe pământ, nu era mai bună știrea? Străinii ăștia o să ne bage în război aiurea, fără vreun țel anume
  1
  0
 • postat de Nicusor
  Luni, 15 Aprilie 2024 20:16
  5.13.165.***
  Voi cei 5 care ati dat dislike, faceti pe "avion cu motor ia-ma si pe mine in zbor sa ma fac aviator" in caz ca tara este atacata ? Sigur sunteti "glezne goale/trotinetisti". Vai de tara si de parintii care v-au dat viata.
  3
  0
 • postat de Nicusor
  Luni, 15 Aprilie 2024 15:26
  5.13.165.***
  Daca “Avioanele de luptă ale Marii Britanii, care se aflau în România pentru misiunile de Poliție Aeriană, au fost trimise vineri în Orientul Mijlociu”, pe noi CINE ne apara in caz ca ??? Noi avem MIG-uri care sunt bune de arat.
  7
  7

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.