Douăzeci de copii revin din Dubai cu aeronava premierului

Douăzeci de copii revin din Dubai cu aeronava premierului
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

Un grup de 20 de copii şi doi profesori însoţitori, membri ai unui ansamblu folcloric din judeţul Sibiu, care au rămas blocaţi la Dubai, urmează să se întoarcă în România cu aeronava cu care se deplasează prim-ministrul Marcel Ciolacu şi delegaţia oficială care îl însoţeşte în vizita pe care o efectuează în zona Golfului Persic, a anunţat, joi, ministrul Afacerilor Externe, Luminiţa Odobescu, citată de Agerpres.

"În contextul inundaţiilor masive care au afectat în principal Dubaiul, atât ambasada noastră de la Abu Dhabi, cât şi Consulatul General al României la Dubai au fost în contact cu cetăţenii români care s-au aflat în situaţii dificile. Iniţial, a fost vorba despre două grupuri de cetăţeni români. Pot să spun că un grup a fost adus de către compania de turism, evident, fiind în contact şi cu colegii de la Consulatul General, la Abu Dhabi şi, deja, sunt în ţară. Un al doilea grup de cetăţeni români se află în continuare în Dubai, dar sunt în legătură, atât cu colegii mei, cât şi cu compania aeriană, şi sperăm, cât mai curând, că zborurile vor fi reluate şi vor fi repartizaţi să se întoarcă acasă", a declarat Luminiţa Odobescu.

Ea a precizat că miercuri seară autorităţile române au fost sesizate cu privire la un al treilea grup de români aflaţi în dificultate la Dubai, 20 de copii şi doi profesori însoţitori, dar situaţia acestora este în curs de rezolvare. "Aflaţi într-o situaţie mai delicată, ca să spun aşa, pentru că nu au mai găsit locuri de cazare la hotel şi, evident, cu sprijinul Consulatului General al României au fost aduşi în Abu Dhabi. Se află la un hotel şi cu sprijinul domnului prim-ministru vor fi preluaţi cu aeronava care se va întoarce la Bucureşti", a menţionat ministrul de Externe.

Citit 650 ori Ultima modificare Joi, 18 Aprilie 2024 16:34

Lasă un comentariu

Utilizatorul este singurul responsabil de conţinutul mesajelor pe care le postează şi îşi asumă toate consecinţele.

ATENTIE: Comentariile nu se publică automat, vor fi moderate. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare, iar autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate.

Prin comentariul meu sunt implicit de acord cu politica de confidenţialitate conform regulamentului GDPR (General Data Protection Regulation) şi cu Termeni si condițiile de utilizare ale site-ului www.viata-libera.ro