De la șaormerie, la Oficiul pentru Licență Industrială

De la șaormerie, la Oficiul pentru Licență Industrială
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Premierul Marcel Ciolacu l-a numit recent pe Flavius-Adrian Sirop în funcția de vicepreşedinte, cu rang de subsecretar de stat, al Oficiului pentru Licenţă Industrială, potrivit Monitorului Oficial. Sirop este secretarul PNL Craiova și are experiență de manager la o șaormerie, dar și la firma de salubritate a Craiovei, conform G4Media.ro.

CV-ul oficial al noului vicepreședinte al Oficiului pentru Licenţă Industrială arată că acesta a intrat în politică pe post de referent la cabinetul unui senator PNL, după care a devenit director general la o firmă de soft și la una de șaorma, ambele din Craiova. În 2011 a ajuns director general al Salubritate Craiova, firmă a primăriei doljene. Din 2016 a fost consilier local PNL în Craiova, după care a devenit subprefect de Dolj. Ulterior, a ajuns secretar de stat în Ministerul Sportului.

Oficiul pentru Licenţă Industrială este o instituție-cheie în procesul de debirocratizare a modului în care sunt autorizate și licențiate companiile private. Înființarea Oficiului este un jalon din PNRR. E vorba despre reformarea procesului de autorizare a activităţilor industriale și de acordare a licenţei unice în România, definite în jalonul 243 din Planul Național de Redresare și Rezilienţă.

Birocrația excesivă este unul dintre obstacolele majore pentru antreprenorii români, după cum arată studiile Băncii Mondiale. Rolul Oficiului este tocmai acela de a simplifica birocrația, în linie cu procesul demarat la nivelul întregii UE. Oficiul va prelua personal cu atribuţii în domeniu de la autorităţile competente în acordarea licenţelor, autorizaţiilor, acordurilor, avizelor, permiselor sau altor acte administrative.

Citit 815 ori Ultima modificare Joi, 02 Mai 2024 15:04

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.