Plângere la OIM împotriva conducerii Poștei Române

Plângere la OIM împotriva conducerii Poștei Române
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Blocul Naţional Sindical (BNS) a depus la Comisia pentru Drepturi şi Libertăţi Sindicale a Organizaţiei Internaţionale a Muncii (OIM) o plângere împotriva conducerii Companiei Naţionale Poşta Română, solicitarea grupării sindicale fiind luată în procesare de comitetul de experţi, a declarat preşedintele BNS, Dumitru Costin. Acesta a amintit încercările conducerii companiei de a opri greva salariaţilor, având loc "încălcări brutale de libertăţi ale oamenilor".

Sindicalistul a explicat demersul BNS prin faptul că, din 1990 şi până în prezent, nicio plângere penală făcută vreodată împotriva unui director sau "a unui om dintr-o firmă cu capital de stat sau o companie privată care a pus piciorul pe jugulara angajaţilor din România" nu a fost soluţionată, ci toate dosarele au fost clasate de judecători.

Potrivit lui Dumitru Costin, astfel de demersuri devin sensibile pentru că, anual, OIM întocmeşte rapoarte cu privire la respectarea drepturilor şi libertăţilor lucrătorilor în fiecare stat membru, iar faptul că Executivul nu sancţionează practicile împotriva angajaţilor şi sindicatelor poate duce chiar la infringement.

Citit 335 ori Ultima modificare Miercuri, 22 Mai 2024 16:38

Lasă un comentariu

Utilizatorul este singurul responsabil de conţinutul mesajelor pe care le postează şi îşi asumă toate consecinţele.

ATENTIE: Comentariile nu se publică automat, vor fi moderate. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare, iar autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate.

Prin comentariul meu sunt implicit de acord cu politica de confidenţialitate conform regulamentului GDPR (General Data Protection Regulation) şi cu Termeni si condițiile de utilizare ale site-ului www.viata-libera.ro