Deputatul Dan Vîlceanu, pus sub urmărire penală

Deputatul Dan Vîlceanu, pus sub urmărire penală
Evaluaţi acest articol
(8 voturi)

Deputatul Dan Vîlceanu este urmărit penal pentru ultraj, purtare abuzivă şi tulburare a ordinii şi liniştii publice, în urma altercaţiei acestuia cu liberalul Florin Roman, la Camera Deputaţilor. Potrivit procurorilor, acesta i-a produs lui Roman "leziuni traumatice, prin lovire cu corp dur şi zgâriere, ce necesită pentru vindecare un număr de patru-cinci zile de îngrijiri medicale".

Deputatul Dan Vîlceanu a declarat, marţi, pentru news.ro, după ce pe numele său a început urmărirea penală în urma altercaţiei cu liberalul Florin Roman, în plenul Camerei Deputaţilor, că l-a sunat ulterior pe colegul său şi i-a spus că îi este ruşine de incidentul acesta şi că, pentru partea sa de vină, îşi cere scuze. Vîlceanu a mai afirmat că, din punctul său de vedere, lucrurile puteau fi rezolvate altfel, ca între doi colegi care se cunosc foarte bine şi îşi cunosc familiile, adăugând că nu vrea să rămână cu relaţii de adversitate din cauza politicii.

Deputatul PNL Florin Roman a fost agresat, pe 21 mai, la ieşirea din sala de plen, de către colegul său Dan Vîlceanu, deputat independent. El a povestit că Vîlceanu a încercat să îl muşte şi l-a prins de gât. Roman anunţa atunci că va depune solicitare de sancţionare a deputatului, pentru lovire, şi va depune plângere penală împotriva acestuia.

Din imaginile surprinse de camerele de filmat din Parlament, incidentul dintre Dan Vîlceanu şi Florin Roman a avut loc în anticamera sălii de plen. Cei doi se împing, iar Vîlceanu încearcă să îl muşte pe liberal de faţă, în timp ce îl ţine de gât. În şedinţa conducerii Camerei Deputaţilor, s-a aprobat sancţiunea maximă pentru Dan Vîlceanu, şi anume reducere cu 50% a indemnizaţiei, timp de șase luni, şi limitarea la zece secunde, pe o perioadă de trei luni, a luărilor de cuvânt în cadrul plenului.

Deputaţii şi senatorii pot fi urmăriţi şi trimişi în judecată penală pentru fapte care nu au legătură cu voturile sau cu opiniile politice exprimate în exercitarea mandatului, conform art. 23 din Legea nr. 96/2006, dar nu pot fi percheziţionaţi, reţinuţi ori arestaţi preventiv sau la domiciliu fără încuviințarea Camerei din care fac parte şi fără a se proceda la ascultarea lor, precizează News.ro.

Citit 492 ori Ultima modificare Marți, 02 Iulie 2024 16:32

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.