Au fost deschise şantierele pentru patru tronsoane de autostradă în lungime totală de 65 km

Au fost deschise şantierele pentru patru tronsoane de autostradă în lungime totală de 65 km
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România (CNADNR) a deschis joi lucrările de construcţie pentru patru tronsoane de autostrăzi situate în vestul ţării în lungime totală de 65 kilometri şi o valoare cumulată a contractelor de 450,4 milioane euro, cu TVA inclus.

Astfel, au fost deschise lucrările pentru autostrada Nădlac-Arad, a cărei construcţie a fost împărţită în două loturi. Primul lot, în lungime de 22,2 km va fi executat de asocierea Romstrade (România) - Monteadriano Engenharia e Construcao (Portugalia) - Donep Construct (România) pentru 115,8 milioane euro. Al doilea lot, în lungime de 17 km, va fi construit de firma austriacă Alpine Bau pentru 124,45 milioane euro.

Alt şantier deschis a fost cel pentru primul lot al autostrăzii Timişoara-Lugoj în lungime de 9,5 kilometri. Lucrările sunt realizate de asocierea Spedition UMB (România) Tehnostrade (România) - Carena SpA Impresa di Costruzioni (Italia) pentru 63,6 milioane euro.

Ultima lucrare deschisă joi este cea pentru construcţia lotului patru din autostrada Orăştie-Sibiu în lungime de 16,1 km. Contractul de 146,6 milioane euro a fost câştigat de asocierea Astaldi (Italia) Euroconstruct Trading 98 (România) - Astalrom (România).

Execuţia tronsoanelor va dura un an şi jumătate, la care se adaugă patru ani perioada de garanţie. Finanţarea este asigurată din fonduri nerambursabile europene prin Fondul de Coeziune (85%) şi de la bugetul de stat (15%).

Potrivit CNADNR, în prezent se află în diverse stadii de execuţie aproximativ 276 kilometri de autostradă.

Citit 728 ori Ultima modificare Joi, 20 Octombrie 2011 15:13

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.