MApN acuză o campanie de dezinformare legată de apărarea spațiului aerian al României

MApN acuză o campanie de dezinformare legată de apărarea spațiului aerian al României
Evaluaţi acest articol
(5 voturi)

Ministerul Apărării Naţionale a semnalat, duminică, faptul că, în ultima vreme, s-au înmulțit acțiunile de dezinformare și manipulare răspândite în spațiul public românesc, „prin care se încearcă discreditarea acțiunilor de întărire a capacității de apărare”.

„Încercările de a prezenta măsurile concrete de întărire a capacității de apărare a României și a NATO drept acte de trădare națională se înscriu în tiparul campaniilor de dezinformare desfășurate în spațiul public din România, inclusiv de actori statali cu o agendă contrară suveranității României și împotriva NATO, prin care se încearcă inducerea unui climat de panică și de slăbire a încrederii în capacitatea instituțiilor din sistemul național de securitate de a-și îndeplini misiunile constituționale”, a transmis Ministerul Apărării, într-un comunicat publicat pe Inforadar, platforma MApN dedicată combaterii știrilor false, și citat de HotNews.

„Astfel de dezinformări și manipulări, prin care este atacat cel mai puternic instrument de garantare a acestora, constituie încercări de subminare a suveranității și securității naționale”, spune MApN.

„În ultima vreme, s-au înmulțit acțiunile de dezinformare și manipulare răspândite în spațiul public românesc, prin care se încearcă discreditarea acțiunilor de întărire a capacității de apărare și de reacție în fața oricăror forme de agresiune luate la nivel național ori împreună cu aliații din NATO”, se indică în comunicatul MApN.

„Este cât se poate de evident că apărarea și securitatea României nu sunt amenințate de Aliați și parteneri. Suveranitatea națională nu este o frază sau un concept speculativ, ci un complex de principii si acțiuni pe care statul român le exercită în mod suveran, atât prin acțiuni naționale, cât și în cadrul Alianței Nord-Atlantice, cea mai puternică instituție politico-militară cu caracter defensiv din istorie”, mai spune MApN.

Potrivit MApN, niciodată România nu a avut garanţii mai puternice pentru suveranitate şi securitatea naţională, la nivelul asigurat de statutul de membru NATO, de care ne bucurăm de 20 de ani.

Oficialii afirmă că gestionarea în comun a spaţiului aerian al ţărilor NATO reprezintă un exemplu concret prin care NATO îşi îndeplineşte în mod eficient principala misiune asumată prin Tratatul de la Washington, aceea a apărării colective împotriva oricăror ameninţări şi provocări.

„Spațiul aerian al țărilor NATO este gestionat într-o formă integrată, pentru utilizarea cât mai eficientă a capabilităților defensive aflate permanent la datorie. Aceste măsuri nu diminuează în niciun fel suveranitatea țărilor membre asupra propriilor spații aeriene”, notează MApN.

Anterior, pe 13 decembrie, MApN a semnalat cu privire la dezinformări care circulă în spațiul public, cum ar fi „transferul comenzii armatei române către un ofițer străin” sau „autorizația acordată forțelor armate române și străine de a folosi muniția de război împotriva populației civile participante la proteste”.

Citit 569 ori Ultima modificare Duminică, 15 Decembrie 2024 17:12

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.