Protestul sindicaliştilor din învăţământ la Ministerul Educaţiei s-a încheiat fără niciun efect

Protestul sindicaliştilor din învăţământ la Ministerul Educaţiei s-a încheiat fără niciun efect
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Protestul sindicaliştilor din învăţământ la sediul Ministerului Educaţiei s-a încheiat fără ca reprezentanţii acestora să fie chemaţi la discuţii de către ministrul Daniel Funeriu.

Peste 150 de sindicalişti au pichetat, marţi, sediul Ministerul Educaţiei, cerând guvernanţilor să nu îngheţe salariile în 2012, să deblocheze posturile din învăţământ şi să aloce şase la sută din PIB pentru educaţie.

La protest au participat sindicalişti de la Federaţia Sindicatelor Libere din Învăţământ, Federaţia Educaţiei Naţionale şi Federaţia "Spiru Haret", atât din Bucureşti, cât şi din mai multe judeţe din ţară, printre care Mehedinţi, Constanţa, Dâmboviţa, Călăraşi şi Ialomiţa.

Aceştia au avut pancarte pe care scria "Deblocaţi posturile din unităţile de învăţământ", "Acordaţi învăţământului 6% din PIB conform Legii educaţiei naţionale", "Nu abandonaţi investiţiile din învăţământ" şi "Respectaţi dreptul copiilor la educaţie". Sindicaliştii au scris pe o pancartă o poezie intitulată "Aritmetică" - "Dom' preş', cu drag, la toţi ne-aţi spus: / Un sfert din leafă vi s-a dus ... / Ce v-a rămas, vedeţi pe loc: / Aveţi salar cât domnul Boc!".

O delegaţie a sindicaliştilor a depus la Registratura Ministerului Educaţiei scrisoarea cu cererile angajaţilor din învăţământ, adresată ministrului Daniel Funeriu.

Protestul s-a încheiat în jurul orei 13.00, fără ca ministrul Educaţiei să îi invite la discuţii. Sindicaliştii din învăţământ au anunţat că vor continua protestul de la sediul Ministerul Educaţiei şi în zilele următoare.

Citit 1021 ori Ultima modificare Marți, 15 Noiembrie 2011 13:47

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.