Băsescu: Numărul de salariaţi la stat va fi redus la 1,1 milioane până la sfârşitul lui 2012

Băsescu: Numărul de salariaţi la stat va fi redus la 1,1 milioane până la sfârşitul lui 2012
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, joi, la Economist Conferences Bucharest Summit, că procesul de reducere a numărului de salariaţilor bugetari va continua, România urmând să-şi fixeze acest număr la 1,1 milioane până la sfârşitul anului 2012. "Acest proces (de reducere a personalului bugetar - n.r.) va continua, România urmând să-şi fixeze numărul de salariaţi la stat în jurul a 1,1 milioane, coborând de la 1,4 milioane până la sfârşitul anului 2012", a spus Băsescu.

El a arătat că, de la 1 ianuarie 2010 până în octombrie 2011, numărul de bugetari s-a redus cu 180.000, cu o medie de 5.000 de bugetari pe lună. "În obiectivul nostru de degrevare a costurilor de funcţionare a statului, de anul trecut de la 1 ianuarie şi până luna trecută, numărul de salariaţi bugetari s-a redus cu 180.000 în România. într-un proces la început mai brutal, pe urmă mai lent, dar consecvent, cu cifre de peste 5.000 de persoane pe lună", a spus şeful statului.

Traian Băsescu a spus că procesul gradual de reducere a personalului se desfăşoară în momentul de faţă mult mai puţin dureros decât ruptura din mai 2010. "Este un proces care continuă, şi aş spune continuă destul de echilibrat, cu creşterea numărului de locuri de muncă în activităţile economice directe, locuri de muncă generate de industrie, servicii şi investiţiile bugetului de stat", a spus Băsescu.

Şeful statului a precizat că România şi-a văzut costurile uriaşe de funcţionare a statului odată cu declanşarea crizei economice, în condiţiile în care niciun politician român nu a fost conştient de reformarea statului până la izbucnirea crizei.

Citit 803 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.