Victor Ponta: Schimbarea lui Băsescu ar fi un pas înainte, aşa cum a fost schimbarea lui Berlusconi

Victor Ponta: Schimbarea lui Băsescu ar fi un pas înainte, aşa cum a fost schimbarea lui Berlusconi
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Preşedintele PSD, Victor Ponta, a susţinut că suspendarea din funcţie a preşedintelui Traian Băsescu ar fi benefică pentru România şi că, în opinia sa, varianta de după suspendare va fi Titus Corlăţean preşedinte interimar, Crin Antonescu preşedinte ales, iar Guvernul va fi format de USL.
"În Italia, o ţară la fel de tulburată ca şi România de criză, schimbarea lui Berlusconi a fost un lucru bun. Ca să nu fiu acuzat că vorbesc doar de Italia şi de un guvern de dreapta, cred că şi în Spania, unde a fost un guvern de stânga, primul-ministru Zapatero, faptul că domnia sa a mers la alegeri, s-a schimbat şi a apărut un nou prim-ministru este un lucru bun. Cred că în Grecia, un prim-ministru pe care îl admir personal şi pe care îl consider în continuare un prieten, a demisionat şi s-a numit un nou guvern a fost un lucru bun. Înţeleg că numai în România trebuie să stăm cu domnul Băsescu până trece criza. Vă anunţ eu: criza nu va trece în România în următorii ani, deci nu mai avem nevoie să-l schimbăm pe domnul Băsescu cât va fi criză şi nu avem voie să ieşim din criză că nu pleacă Băsescu", a declarat Victor Ponta.
În opinia sa, varianta de lucru după suspendarea preşedintelui va fi: Titus Corlăţean preşedinte interimar, Crin Antonescu preşedinte ales democratic al României şi un guvern USL. "Dar până atunci, ne păstrăm propunerea pe care i-am înaintat-o preşedintelui Băsescu în luna iunie, când ne-am văztut la Cotroceni - un guvern de tehnocraţi care să pregătească în mod corect alegerile - nu cu Igaş şi Ialomiţianu, şi care să nu asume în numele României tot felul de datorii şi de proiecte pur politice de genul PNDI, bani pentru Cluj şi alte lucruride acest gen", a mai spus liderul PSD.

Citit 656 ori Ultima modificare Joi, 24 Noiembrie 2011 13:22

2 comentarii

 • postat de mi -cutzu- t
  Vineri, 16 Decembrie 2011 01:10
  ..sa-si ceara SCUZE public pentru afirmatia ca Ordinele si Medaliile ROMANIEI sunt niste "tinichele" A dat un exemplu prost tinerei generatii care lupta "pe viata lor" in diverse teatre de operatii.Se rasuceste TITULESCU in mormant de o asemenea caricatura "diplomatica" .Ce modele politice promovam? Alegatori taxatii! RUSINEEE..
  0
  0
  Raportează
 • postat de nu suntem din tinichea
  Joi, 15 Decembrie 2011 20:41
  Ati ajuns sa jucati camasa tarii la zaruri.Aveti tupeu nepermisde mare dupa ce ati reusit sa o imbracati pe "matushika"in vesta antiglont.Timpul va arata ce negustorie cinstita faceti.Daca ratati...? Poporul PSD, din Galati ,e satul de promisiuni ale "tutulor"reprezentantilor,nu aveti nici o scuza, orasul e in regres.Speranta liberala umbla cu maneca taiata.A coclit Bratianu de atata "tranzitie"stupida.De 21 de ani cine conduce orasul? Jos X, josY,josZ, alte solutii aveti? La Bruxelles .
  0
  0
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.