Guvernul îşi va angaja răspunderea pentru comasarea alegerilor şi promovarea judecătorilor

Guvernul îşi va angaja răspunderea pentru comasarea alegerilor şi promovarea judecătorilor
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Guvernul îşi va angaja răspunderea până la Crăciun pentru proiectul legii de comasare a alegerilor şi promovarea judecătorilor la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, decizia fiind luată în şedinţa de luni a coaliţiei, au declarat surse oficiale.

"Guvernul îşi va angaja răspunderea atât pentru proiectul legii de comasare a alegerilor, cât şi pentru legea privind promovarea judecătorilor la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, în baza unei decizii politice luate în şedinţa de luni a coaliţiei. Intenţia este ca angajarea răspunderii să aibă loc până la Crăciun, iar data alegerilor comasate să fie decisă ulterior, prin hotărâre de guvern", au declarat agenţiei Mediafax surse participante la şedinţa de luni a coaliţiei.

Ministerul Administraţiei şi Internelor a lansat în dezbatere publică, săptămâna trecută, un proiect de comasare a alegerilor în 2012, care menţine norma de reprezentare a parlamentarilor din legislaţia în vigoare, ceea ce înseamnă că numărul acestora nu va scădea, la locale populaţia luată în calcul fiind cea de la 1 ianuarie 2012, iar pentru generale, cea înregistrată la 31 octombrie 2011.

Potrivit acestui proiect, supus dezbaterii publice până în 12 decembrie, norma de reprezentare pentru alegerea Camerei Deputaţilor este de un deputat la 70.000 de locuitori. Proiectul propune ca norma de reprezentare pentru alegerea Senatului să fie de un senator la 160.000 de locuitori.

Citit 780 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.