Băsescu: Nu avem soluţii, trebuie ca acordul interguvernamental să fie adoptat prin Constituţie

Băsescu: Nu avem soluţii, trebuie ca acordul interguvernamental să fie adoptat prin Constituţie
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, duminică, că acordul interguvernamental stabilit vineri la Bruxelles trebuie adoptat prin Constituţie, el afirmând despre propunerea USL privind adoptarea prin lege: "Doamne Fereşte să fie recomandare a juriştilor care au spus că Geoană rămâne şef la Senat".

El a afirmat că, fiind vorba despre un acord interguvernamental, nu se pot aplica prevederile articolului 148 din Constituţie, care se referă doar la acorduri UE.

"Doamne Fereşte să fie recomandare a juriştilor care au spus că Geoană rămâne şef la Senat", a spus Băsescu despre propunerea USL ca acordul să fie adoptat prin lege specială care să fie votată de 2/3 din numărul de parlamentari.

Preşedintele a ţinut să sublinieze că respectarea modului de adoptare a tratatului va fi decisă de Curtea Europeană de Jusţie, nu de instituţii interne.

Liderul USL Victor Ponta a declarat, duminică, într-o conferinţă de presă, că limitarea deficitului conform deciziilor luate la Consiliul European se poate face prin lege specială, care ar putea fi adoptată mai repede.

Ponta a spus că propunerea USL, de impunere a unei limitări a deficitului printr-o lege specială şi nu prin modificarea Constituţiei, are avantajul că poate fi aplicată mai repede.

El a spus că adoptarea unei astfel de legi, în baza articolului 148 din Constituţie, se poate face până în luna martie, când România trebuie să decidă dacă aderă sau nu la pactul de guvernanţă fiscală semnat la Bruxelles.

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, vineri, la Bruxelles, că România trebuie să treacă în Constituţie, şi nu în alt act normativ, prevederile privind bugetul şi deficitul structural, din acordul convenit la summit-ul UE.

Citit 1026 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.