FOTO: Băsescu şi-a pus şorţ de bucătărie şi a participat la un moment gastronomic la Ambasada Chinei

FOTO: Băsescu şi-a pus şorţ de bucătărie şi a participat la un moment gastronomic la Ambasada Chinei
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Preşedintele Traian Băsescu şi-a pus, marţi seară, la ambasada Chinei, un şorţ de bucătărie şi a participat, alături de ambasadorul acestei ţări la Bucureşti, la prepararea unor produse tradiţionale chinezeşti.

Şeful statului a participat la ceremonia organizată de Ambasada Chinei de la Bucureşti pentru a marca intrarea, la 23 decembrie, în noul an care va corespunde, potrivit tradiţiei chineze, Anului Dragonului de apă.

La eveniment, desfăşurat fără presă, au fost prezenţi şi miniştrii Elena Udrea, Teodor Baconschi, Kelemen Hunor, precum şi consilieri de la Preşedinţie.

Potrivit unor fotografii postate miercuri pe site-ul Preşedinţiei, şeful statului şi-a pus, în timpul ceremoniei, un şorţ de bucătărie, la fel ca alţi participanţi la eveniment, şi a luat parte la prepararea unor produse culinare tradiţionale.

Pe şorţurile purtate de cei care au participat la momentul gastronomic scria "Sweet taste". De asemenea, şorţurile aveau imprimate imagini cu prăjituri şi fructe.

La ceremonia de la Ambasada Chinei, cei prezenţi au asistat la un spectacol artistic, cu dansuri tradiţionale. Şeful statului le-a vobit celor prezenţi, potrivit fotografiilor.

Recepţia a început la ora 17.00, iar, la final, preşedintele a asistat, alături de Huo Yuzhen, ambasadorul Chinei la Bucureşti, la un impresionant foc de artificii în curtea ambasadei, care a durat mai multe minute. În acest timp, preşedintele şi şefa misiunii diplomatice au schimbat câteva cuvinte.

Anul chinezesc viitor va începe la 23 ianuarie şi se va încheia pe 9 februarie 2013. Acest an va corespunde anului Dragonului de apă, fiind, potrivit astrologilor chinezi, un an tumultuos, plin de evenimente neprevăzute.

Citit 1046 ori Ultima modificare Miercuri, 11 Ianuarie 2012 16:30

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.