Tudor Ciuhodaru, demis după două zile din Ministerul Sănătăţii

Tudor Ciuhodaru, demis după două zile din Ministerul Sănătăţii
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Doctorul Tudor Ciuhodaru, deputat UNPR, a fost eliberat, joi, din funcia de consilier onorific la Ministerul Sănătăţii pe probleme de urgenţă, la două zile de la numirea lui.

Purtătorul de cuvânt al Ministerul Sănătăţii a spus că prin numirea secretarul de stat Vasile Cepoi şi a subsecretarului de stat pe probleme de urgenţă Andrei Georgescu, echipa care se va ocupa de problemele asistenţei medicale de Urgenţă este completă.

Doctorul Tudor Ciuhodaru fusese numit marţi de ministrul Ritli Ladislau în funcţia de consilier onorific la Ministerul Sănătăţii pe probleme de urgenţă. El declara atunci că a fost solicitat să contribuie la proiectul legii. "Am fost invitat la Preşedinţie de dimineaţă (marţi dimineaţă, n.r.), am discutat despre sistemul de urgenţă, mi-a fost solicitat CV-ul şi informaţii despre ce ştiu să fac ", a spus Tudor Ciuhodaru.

El a venit, miercuri, la Guvern şi i-a prezentat premierului Emil Boc pe medicii Andrei Georgescu şi Vasile Cepoi ca făcând parte din echipa care va lucra la legea privind sănătatea şi serviciile de urgenţă.

Premierul a semnat deciziile de numire de numire a lui Andrei Georgescu şi Vasile Cepoi în funcţiile de subsecretar şi, respectiv, secretar de stat în Ministerul Sănătăţii. Noul secretar de stat va coordona în mod direct, alături de ministru, procesul de reformă în sistemul de sănătate.

Raed Arafat a demisionat, marţi, din funcţia de subsecretar de stat în Ministerul Sănătăţii, în urma nemulţumirilor privind noile prevederi referitoare la medicina de urgenţă din proiectul Legii sănătăţii şi ca urmare a criticilor formulate la adresa lui de către preşedintele Traian Băsescu.

Demis deoarece s-a lăudat că el a propus la Preşedinţie şi Guvern numiri în minister

Doctorul Tudor Ciuhodaru, deputat UNPR, a fost eliberat din funcţia de consilier onorific la Ministerul Sănătăţii deoarece a anunţat public că el i-a prezentat pe medicii Vasile Cepoi şi Andrei Georgescu la Preşedinţie şi Guvern, fără a-l avea alături pe ministrul Sănătăţii, Ladislau Ritli (UDMR).

"Faptul că s-a lăudat că el a fost cel care i-a prezentat pe cei doi medici, propuşi pentru posturi de conducere în minister, la preşedintele Traian Băsescu şi premierul Emil Boc, l-a nemulţumit profund pe ministrul Sănătăţii, dar şi pe lideri ai UDMR şi a atras demiterea acestuia. În general, majoritatea declaraţiilor publice ale acestuia după numirea ca şi consilier onorific au deranjat atât UDMR, cât şi factori din zona guvernamentală şi chiar medicală", au declarat  surse politice.

Un alt motiv care a condus la demiterea lui Ciuhodaru este că acesta s-a prezentat inclusiv public drept şeful celor doi medici, spunând că aceştia vor face parte din echipa sa, ceea ce l-a nemulţumit chiar şi pe doctorul Andrei Georgescu, care ar fi reclamat acest fapt inclusiv lui Cătălin Cârstoiu, managerul Spitalului Universitar de Urgenţă Bucureşti şi finul lui Traian Băsescu.

"Boc a avut permanent consultări cu Ritli, iar propunerile nu au fost făcute de Ciuhodaru, aşa cum acesta a lăsat permanent să se înţeleagă", mai susţin sursele citate.

Citit 1254 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.