Evaluaţi acest articol
(0 voturi)
2 comentarii

Avocatul Poporului, Gheorghe Iancu, a declarat că filmarea şoferilor opriţi în trafic pentru diferite abateri de către poliţiştii rutieri este ilegală şi încalcă protecţia imaginii persoanei.
Avocatul Poporului, Gheorghe Iancu, a spus că nu contestă ideea de a folosi astfel de camere de către Poliţia Rutieră, însă şoferul oprit în trafic ar trebui să-şi dea acordul pentru a fi filmat.
El a adăugat că fiecare cetăţean are dreptul la imagine, iar acest lucru este garantat de Constituţia Românii, dar şi de legislaţia europeană privind protecţia datelor cu caracter personal.
Avocatul Poporului a precizat că poliţistul care opreşte în trafic o persoană ar trebui nu doar să o informeze că este filmată şi înregistrată, ci să îi ceară şi acordul pentru acest lucru.
Întrebat dacă înregistrarea convorbirilor telefonice de către departamentele de relaţii cu publicul ale unor companii de telefonie mobilă este legală, Gheorghe Iancu a răspuns că nici această practică nu este corectă deoarece acordul persoanei înregistrate ar trebui să fie "expres şi echivoc".
El a afirmat că vocea sau vorbirea este un element de identificare şi orice persoană are dreptul şi la protecţia acestui element.

Citit 935 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

2 comentarii

 • postat de Negonic Sâmbătă, 14 Ianuarie 2012 09:42 Link la comentariu
  0
  0

  Pt Vali.Nu la interesat ca spune o prostie, a dorit sa-si mai aduca aminte lumea si de el.

  Raportează
 • postat de Vali Vineri, 13 Ianuarie 2012 13:57 Link la comentariu
  0
  0

  Avocatul asta al popoului sa se mai plimbe prin Europa! Acolo te filmeaza si cand te ... ca de colt de strada, magazine, institutii si masini de politie nici nu se mai pune problema ... si asta de cateva decenii bune!
  Vrea intimitate sa se mute`n jungla ca acolo numai maimuta si ghepadul il mai poate deranja!

  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.